Programa Reallotgem

L’alta gastronomia de Roses es torna a posar en valor amb nous tallers de cuina a l’Aula Gastronòmica

Aula Gastronòmica de Roses
Santi Buscató durant el taller sobre pans amb massa mare realitzat al novembre de l'any passat

Restauradors, pastissers i pescadors de Roses continuen mostrant l’excel·lència del producte i cuina locals a l’Aula Gastronòmica 

L’Aula Gastronòmica de Roses segueix posant en valor el producte fresc de proximitat a través de l’expertesa dels restauradors de la vila i dels pescadors de la Confraria de Roses, amb una nova programació de tallers culinaris que tindran lloc setmanalment des del 30 de gener fins al 20 de març.

La nova edició dels tallers de l’Aula torna a dedicar un important gruix del seu programa al peix de Roses i a l’expertesa dels pescadors de la Confraria. Pop amb cigrons, risotto de gambes vermelles del Cap de Creus, suquet de rap de la badia de Roses i clavellada amb mongetes, són les especialitats a les quals els pescadors rosincs Lluís Martínez, Quim Coll, Víctor Olivencia i Josep Avellaneda dedicaran les seves sessions. Per la seva banda, el xef del restaurant Falconera, Gregory Abella, mostrarà els secrets de l’elaboració de la clàssica sarsuela de peix i marisc. El punt dolç l’aportarà el mestre pastisser de Can Cairó, Santi Buscató, amb una sessió dedicada als tradicionals brunyols de l’Empordà,

La nova programació oferirà també un tast a especialitats d’altres cuines europees, amb una  sessió dedicada a l’elaboració de pizzes casolanes a l’estil napolità. impartida per Ramon Pujol i Juan Díaz de la Pizzeria Zappi de Roses. Per la seva banda, tindrà lloc una sessió de cuina tradicional ucraïnesa que comptarà amb Tetiana Malovana als fogons, mentre que la comunicadora gastronòmica Àgata Alberó, oferirà explicacions sobre aquesta cuina rica en vegetals, llegums i cereals, amb receptes que provenen d’antics plats camperols.

Els tallers es completaran amb altres activitats divulgatives, com la presentació del llibre Canviar el món des de la taula, a través del qual el seu autor, Jordi Masjuan, promou un activisme informat i conscient per menjar sa i d’una manera sostenible, desafiant els oligopolis que dominen els mercats. Per la seva banda, el professor de la Universitat de Girona i director de la Càtedra del Vi i de l’Oli de l’Empordà, Jesús Francés, oferirà la sessió “Perquè t’agrada el que menges: els flavors i la textura dels aliments”.

Les inscripcions per participar en els tallers s’obren el proper dilluns, 22 de de gener, a través de la web www.rosesgastronomia.cat. El preu de la inscripció és de 5 € per taller.