L’alta gastronomia es donarà cita a la IV Ruta de les Tapes de Roses i el vi DO Empordà

IV Ruta de les Tapes de Roses i el vi DO Empordà

Els restauradors i les autoritats a la presentació de la IV Ruta de les Tapes de Roses i el vi DO Empordà

Qualitat és l’adjectiu més sentit en la presentació d’una nova edició de la Ruta les Tapes de Roses

IV Ruta de les Tapes de Roses i el vi DO Empordà
Els restauradors i les autoritats a la presentació de la IV Ruta de les Tapes de Roses i el vi DO Empordà

Aquest matí s’ha portat a terme al Teatre Municipal de Roses la presentació de la IV Ruta de les Tapes de Roses i el vi DO Empordà on la majoria dels 83 establiments restauradors que hi participaran han donat a conèixer les excel·lències gastronòmiques que els vilatans de Roses,  així com els visitants, podran degustar entre els propers 29 de març i 7 d’abril.

Esdevindrà un circuit gastronòmic la població podrà degustar, entre d’altres delícies culinàries i durant 10 dies, carxofes confitades amb ou de guatlla i encenalls de pernil, cistellets de pasta farcits, caneló d’albergínia amb ricotta, pollastre amb gambetes de Roses, peixos adobats, arrossos, timbals, broquetes, carpaccios, tàrtars, cremosos, milfulles i, inclús propostes dolces i diferents.  

La paraula per definir aquestes tapes que s’han presentat avui és “qualitat, la gran qualitat. És veritat que hem augmentat la quantitat d’establiments de restauració que participaran enguany a la IV Ruta de les Tapes i del vi de la DO Empordà, però el més important i que cal remarcar és la qualitat que enguany presenten les degustacions que s’han presentat, el que significarà que tothom quedarà satisfet amb les degustacions que tastarà”.

Qualitat de les tapes que també ha volgut destacar l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, afirmant que “és un orgull que a Roses hi ha un nivell gastronòmic excel·lent com ho reflecteix i ho representa les tapes presentades avui”.

Tant el regidor com l’alcaldessa s’han mostrat satisfets de la quantitat i qualitat que hi haurà per la IV Ruta de les Tapes de Roses, “perquè els restauradors han entès que és una bona manera de promocionar el seu negoci”.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació de representants dels establiments participants, acompanyats per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Fèlix Llorens; i el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí. També han estat presents cellers de la DO, els vins dels quals es podran degustar durant la Ruta.

Des de la seva posada en marxa, l’any 2016, el nombre de restauradors que s’han adherit a la campanya enogastronòmica ha anat en augment. Així, dels 25 establiments participants durant la primera edició, es passà als 51 durant 2017, als 71 de l’any 2018, per arribar enguany als 83 bars i restaurants que oferiran als seus clients la possibilitat de degustar una tapa, acompanyada amb una copa de vi de la DO Empordà, per un preu de 2,5 €.

Premis a la millor tapa i al públic assistent

Com en edicions anteriors, el públic assistent comptarà amb una butlleta on cada establiment estamparà un segell. Qui ompli les nou caselles existents i voti la seva tapa favorita podrà optar a un sorteig, que en la present edició ha millorat els seus premis. El primer premi consistirà en un talonari nominal per gaudir de totes les tapes  de l’edició 2020 de la Ruta gratuïtament, un lot de vins i una visita al trull d’oli de Pau i al Celler Empordàlia amb tast i degustació de 3 tapes. A més, s’estableixen un segon i tres tercers premis més, que gaudiran també del talonari nominal així com de la visita a un celler amb tast gratuït.

Els establiments participants també opten al premi a la “Millor tapa de la Ruta 2019”. A més de la guanyadora per votació popular mitjançant el sistema de butlletes, un jurat professional que anònimament tastarà totes les tapes, votarà també la seva guanyadora. En conseqüència, el concurs compta amb dos premis a Millor Tapa, l’escollida pel públic i la del jurat.

Desplegables per seguir la Ruta amb tota la informació necessària

L’Ajuntament de Roses ha editat un total de 22.000 llibrets amb la relació dels 83 establiments adherits i la seva ubicació, informació de la tapa i vi que oferirà cadascun d’ells i els horaris de serveis de tapes.

Per fer més senzilla aquesta consulta, enguany es posa també a disposició del públic un desplegable amb un plànol de situació degudament senyalitzat amb els diferents restaurants i bars, així com una graella de consulta d’horaris de cadascun d’ells.

· Podeu consultar tota la informació de la Ruta de les Tapes 2019 clicant AQUÍ.