Suquet de peix de Rose

L’ampliació de elBulliFoundation sembla que s’atura definitivament

elBulliFoundation
Operaris treballant aquest matí en el 20% del projecte de elBulliFoundation

S’acabarà el 20% permès per la llei, però el 80% restant de elBulliFoundation, que suposava la creació d’una llei ad hoc, no es farà

elBulliFoundation
Operaris treballant aquest matí en el 20% del projecte de elBulliFoundation

Ara fa poc més d’un any que la conselleria de Territori de la Generalitat va paralitzar, a petició de Ferran Adrià, la tramitació d’una llei ad hoc per realitzar l’ampliació de elBulliFoundation, més enllà del 20%, el que permet la normativa del Parc Natural del Cap de Creus. Adrià va prendre aquest decisió davant les crítiques dels ecologistes, contraris a fer obres en un espai protegit i que es fes una llei a mida per realitzar-lo.

I ara, el xef, ha renunciat a fer aquesta ampliació de elBulliFoundation.

Per tant, el projecte ideat per Ferran Adrià finalitzarà amb l’acabament de les obres elBulliFoundation que s’estan realitzant actualment, és a dir l’ampliació del 20% que permet la normativa del Parc Natural del Cap de Creus. Uns treballs que “avancen a bon ritme”, ha afirmat el cap de l’obra, Lluís Biosca, tot i que assenyala que el termini de finalització del projecte “és una mica complicat de marcar una data, però pensem que entre mitjans i finals de 2017 estarà acabat, però no ho podem assegurar, perquè després quedarà vestir-ho tot, fer tota la part de museïtzació ”.

Un cop finalitzat el projecte de elBulliFoundation comptarà amb un edifici de 300 m2, que ubicarà el ‘worksharing’, un altre de 100m2, on es faran els ‘braingstorm’ (reunions creatives), una zona museística a la part antiga del restaurant (menjador i cuina), un altre de 80 m2, que serà un annex de recolzament a la part del laboratori de cuina, i en el que també s’encabirà la zona que donarà servei energètic a tot els edificis, i a l’entrada hi haurà un d’accès, de 50m2, connectat amb el pàrquing.

Una infraestructura que conformarà el projecte inicial de elBulliFoundation, ideat pel xef Ferran Adrià, ja que no es farà la segona fase de les obres, el 80% restant.

elBulliFoundation

El projecte elBulliFoundation tal i com el va presentar el mateix Ferran Adrià, ara fa dos anys al Teatre Municipal de Roses, es faria en tres espais integrats a Cala Montjoi. El primer, elBulli1846, que equivaldria a un museu sobre la història del restaurant.
El segon, elBulliDNA, amb un equip creatiu amb la participació de mig centenar de persones, professionals no només de la gastronomia, sinó també d’altres disciplines, que exploraran i experimentaran, durant vuit mesos l’any, utilitzant la cuina com a llenguatge.
Dues parts que s’ubicarien en més de 4.000 metres quadrats, la meitat sota terra, a Cala Montjoi, i l’altre a Barcelona.

A més, es contemplava que la part de dalt d’lBulliFoundation anirà a la superfície, la de baix, sotaterra.

El projecte, que es va estimar amb un cost de 9 milions d’euros, el donaria després Ferran Adrià a la Generalitat. Ara, ja no és segura aquesta donació.