L’AMR celebra el Dia del Patrimoni Audiovisual amb dos vídeos de la Vila dels anys 78 i 88

Arxiu Municipal de Roses
Fotograma del vídeo de 1978 sobre Roses

L’Arxiu Municipal de Roses va difondre dos vídeos de la Vila, un de la vida cotidiana i l’altre del turisme per commemorar el Dia del Patrimoni Audiovisual

Arxiu Municipal de Roses
Fotograma del vídeo de 1978 sobre Roses

L’Arxiu Municipal de Roses es va sumar ahir a la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, que es commemora cada 27 de setembre, posant en valor la riquesa dels fons particulars que documenten el passat de Roses, amb dos audiovisuals.

El primer data de 1978, concretament és una gravació de la Pentacosta o Pasqua de Granada del mes de maig d’aquell any. Un vídeo que sota el títol de “Impressionen a Roses” mostra la realitat social de la Vila rosinca dels anys de la Transició a través del seus comerços, del seu entorn natural i fent una passejada per l’ofici del pescador, de quan descarregaven les seves captures realitzades al mar a port i després es subhastaven a la llotja.

El segon audiovisual amb el títol “Ferien – Rosas 1988” es centra en la vessant principalment turística de Roses, que a través del seguiment d’una noia mostra un dia de les vacances d’uns turistes alemanys a Santa Margarida.
Hotels, comerços, apartaments, restaurants, venda ambulant, platja apareixen en les imatges esdevenint una postal de l’època de finals de la dècada dels 80.