L’ANC de Roses té previst programar xerrades per explicar als vilatans la viabilitat de la independència de Catalunya

Moment de la reunió de l'ANC de Roses
Moment de la reunió de l’ANC de Roses

La secció territorial de Roses de l’Assemblea Nacional Catalana va portar a terme, dijous passat en una de les sales del TMR, una reunió per tal, en primer lloc, de reatlitzar una valoració de la manifestació a favor de la independència de Catalunya feta a Barcelona durant la Diada Nacional de Catalunya, la qual va congregar a 1 milió i mig de persones. La trobada a la que van assitir una trentena de rosincs, entre d’ells, representants de tots els grups de la corporació municipal de Roses, excepte com es llògic, el PP, també tenia l’objectiu de concretar dates per fer un acte de presentació de l’ANC de Roses als vilatans.

La resolució presa, el mateix dijous, pel Parlament al voltant de demanar una consulta sobre el futur de Catalunya dins la pròxima legislatura, va cambiar un xic el guió de la reunió establert prèviament pels independentistes rosincs.

Els reunits, amb el president de la secció local de l’ANC, Dani Abad, al capdavant, van estar debatint sobre com i quin dia fer l’acte de presentació a la societat rosinca, i sobretot, davant la convocatòria d’eleccions i posterior referendum sobre l’autodeterminació, l’organització de xerrades per explicar la viabilitat de la independència. Unes xerrades, d’àmbit econòmic i social principalment, amb la finalitat d’explicar aquells rosincs, que encara tenen dubten,  que l’autodeterminació és el millor camí que pot traçar Catalunya.

Finalment, els presents es van convocar per aquesta propera setmana per acabar de perfilar les dates, els temes a tractar envers la independència i els ponents que portarien a terme les xerrades.