L’ANC, l’AMI i Òmnium Cultural reclamen un govern fort per poder tirar endavant el referèndum

Josep Mª Via d'Abadal, Muriel Casals i Carme Forcadell

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, el president de l’Associació de Municipis per la Independència, Josep Mª Via d’Abadal, i la presidenta d’Òmnium Cultrual, Muriel Casals van reclamar un govern fort i la unitat de tots els partits favorables al referèndum sobre la independència per poder fer la consulta

Josep Mª Via d’Abadal, Muriel Casals i Carme Forcadell

Forcadell, Via d’Abadal i Casals van fer una roda de premsa conjunta, que es va celebrar ahir a la seu d’Òmnium Cultural, per valorar i expresar el seu posicionament respecte les eleccions al Parlament de Catalunya celebrades diumenge passat.

I tots tres van coincidit en remarcar que el sobiranisme ha estat el gran guanyador de la contesa electoral. Així mateix van destacar que els positius resultats dels partits partidaris de l’Estat Propi i els van instar a tirar endavant la consulta sobre la independència.

Forcadell va afirmar que amb els comicis “hem passat d’un Parlament autonòmic a un Parlament sobiranista”, un fet que ha qualificat “d’històric”, i va destacar la important participació que hi ha hagut a les eleccions. En aquest sentit, la presidenta de l’ANC va instar als partits a tirar endavant la consulta seguint el mandat del poble, i va reclamar “un govern fort i la unitat de tots els partits favorables al referèndum, perquè sinó serà complicat tirar endavant la consulta”. La presidenta de l’ANC va afegir que “el 25 de novembre ha guanyat l’independentisme” i va explicarque, després de la gran manifestació de l’11 de setembre i els comicis, ara tan sols falta el darrer pas: la celebració de la consulta. Per aconseguir “consolidar la majoria social” ja existent favorable a la independència, Carme Forcadell va deixar clar que l’ANC continuarà treballant per a tal de convèncer als indecisos.

Josep Mª Vila d’Abadal, per la seva banda, també va demanar un govern fort i ha recordat que “pel procés hi ha al davant “un contrincant important”. El president de l’AMI també va destacar la tasca d’Òmnium, l’ANC i l’Associació de Municipis; i va fer una crida a continuar treballant conjuntament.

Per últim, Muriel Casals va expressar que la societat civil, i en concret, les tres entitats presents a la roda de premsa, estaran amatents per tal que els polítics compleixin el compromís que han adquirit. La presidenta d’Òmnium també va destacar la victòria del sobiranisme i va afirmar que “les eleccions han demostrat que la majoria vol la sobirania, que la majoria vol la independència del país”, i que amb els comicis ha quedat clar quina és la presència real de l’unionisme.