L’any que ve, més i millor

Èric Ibáñez
Èric Ibáñez, regidor de Cultura i Festes de Roses

Ara que ja fa una setmana que ha acabat la Festa Major d’enguany tenim prou distància com per analitzar com ha anat tot plegat.

Han sigut deu dies plens d’activitats i actes, de totes les tipologies i per a tots els públics i, fent un resum molt breu, es pot dir que la valoració general que es pot fer de la festa és molt bona ja que la gran majoria d’aquests actes i activitats que es van dur a terme van tenir una gran afluència de participants i de públic. El tobogan aquàtic amb més de 3000 usuaris i la trobada gegantera amb 17 colles participants, i tot el públic que en va poder gaudir, en són dos clars exemples.

Un comentari a banda mereix la programació musical de les barraques. Per molta gent ha sigut la millor programació que s’ha fet mai (per diversitat i qualitat dels grups que hi van participar) i molt probablement també la que ha tingut més visitants. També a la zona de concerts es on vam poder trobar dues de les novetats que hem dut a terme aquest any per la Festa Major, com van ser la instal·lació d’un Punt Lila i la implementació de l’ús de gots reutilitzables. Totes dues iniciatives van ser un èxit, amb molta gent apropant-se a preguntar i a informar-se al Punt Lila i amb la reducció del volum de plàstics utilitzats al llarg dels 5 dies de barraques.

Evidentment, en un esdeveniment amb tants actes i tanta gent no tot ha estat perfecte: Es va produir un fort ruixat que a punt va estar de fer-nos suspendre els focs artificials, va haver-hi algun petit enrenou a la zona contigua a les barraques i (el més important de tots i que per sort va acabar sent, sobretot, un ensurt) l’incident que va succeir en una de les atraccions de les fires. Aquests contratemps, però, no van afectar a la programació, que va poder seguir endavant sense més incidències.

Però, tot allò que és bo, s’acaba i una vegada passat el temps del gaudi ara toca posar-se a treballar.

Se’ns gira feina ja que toca posar-se (ja!) a preparar la festa de l’any que ve per intentar introduir novetats a la programació i per millorar aquelles cosetes (sempre n’hi ha) que no acaben de funcionar del tot i que per tant, s’han de revisar.

No vull acabar aquest text sense aprofitar aquest espai per fer alguns agraïments:

Per un costat, a tota la gent que va viure i gaudir de la festa, tant rosincs com visitants. Per un altre, als membres de les associacions, entitats i colles que hi han participat.

I per acabar, a tot el personal de l’Ajuntament (i de les empreses municipals) que hi ha treballat.

A tots vosaltres, moltes gràcies!

Èric Ibáñez
Regidor de Cultura i Festes a l’Ajuntament de Roses