L’Aplec de Falconera de Roses, plenament consolidat als tres anys d’haver-se recuperat

Aplec de Falconera de Roses

Diferents moments del VIII Aplec de Falconera de Roses

L’Aplec de Falconera de Roses el va recuperar l’Ajuntament l’any 2016, sis anys després que es fes l’última edició i els vilatans ja han fet seva aquesta jornada lúdica i gastronòmica al camp en només tres edicions des de la seva recuperació

Aplec de Falconera de Roses
Diferents moments del VIII Aplec de Falconera de Roses

L’Aplec de Falconera és una proposta lúdic-gastronòmica-familiar que té lloc en aquest paratge de gran valor paisatgístic que el dona nom enmig del Parc Natural del Cap de Creus.

Un Aplec que ja s’havia portar a terme a la primera dècada del nou segle i que es va deixar de fer l’any 2010. Però, sis anys després, al 2016, l’Ajuntament de Roses el va decidir recuperar, i en només 3 edicions “s’ha consolidat i espero que esdevingui una tradició per molts anys”, va destacar el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner.

Al voltant de 400 persones es van donar cita al paratge de Falconera per gaudir d’aquesta diada lúdica i familiar, on petits i grans van poder divertir-se i gaudir de l’espai a través de diferents jocs mentre l’equip de cuiners dels germans Pozas elaboraven l’arrossada popular. Un arròs gentilesa de l’Ajuntament de Roses i en el que els comensals només havien de portar el seu plat, got, coberts i beguda.

Cal destacar que enguany,  a part de l’arrossada popular, només es van organitzar jocs per a la mainada, on l’actuació musical que hi va haver els dos anys anteriors no va tenir lloc perquè “el pressupost per aquesta activitat és el mateix que el de 2016, i hem decidit treure el concert i posar més jocs per la mainada”. Com tampoc van ser-hi els Foods Trucks d’anys anteriors que oferien cafès i postres als assistents, “va coincidir que anaven a d’altres esdeveniments i no van poder venir, i vam haver de buscar altres alternatives que, per diferents motius, tampoc van poder venir”, va desvetllar Giner.

Per poder desplaçar-se fins a Falconera, molts dels assistents van utilitzar com a mitjà de transport el Tren Roses Exprés, el qual va de dos viatges d’anada des de la rotonda de l’Oficina de Turisme, un a les 11 i l’altre a les 12 del migdia; i dos viatges de tornada, a les 17:30 i les 18:30 hores.