L’APP ‘Roses Smart’ ha tingut un ús massiu per part dels vilatans durant la crisi sanitària de la COVID-19

Roses Smart

Entre els avantatges de ‘Roses Smart’, està el poder enviar avisos sobre emergències de forma immediata que han estat de gran utilitat durant la crisi sanitària de la COVID-19

‘Roses Smart’ és una aplicació per a dispositius mòbils, amb la qual l’Ajuntament de Roses facilita informació local d’una manera àgil i geolocalitzada. Un dels avantatges d’aquesta APP, és que permet l’enviament de notificacions push amb avisos sobre emergències o temes aspectes d’interès general de forma immediata, per la qual cosa ha resultat una eina de gran utilitat i eficàcia durant la gestió de la pandèmia de la COVID-19, arribant a multiplicar per 10 el nombre de consultes realitzades.

Amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma, el 14 de març, l’Ajuntament de Roses va fer una crida a la ciutadania perquè es descarregués aquesta aplicació i s’activessin les notificacions per tal de facilitar la transmissió d’informació en temps real a la població. Aspectes com normes sanitàries i de seguretat, funcionament de serveis essencials, establiment de les diferents fases de desescalada a la població, mobilitat, ajuts i reobertura d’activitats, han pogut així actualitzar-se i ser trameses a la ciutadania d’una manera immediata.

Les consultes varen passar de 2.400 visualitzacions al mes de febrer a 25.000 durant el mes de març. Un augment important que, tot i el descens que ha tingut després de la fi de l’estat d’alarma, s’ha mantingut per sobre de les 10.000 visualitzacions.

“La situació excepcional viscuda durant la pandèmia ha demostrat la utilitat de ‘Roses Smart’, tant per poder obtenir informació ràpida per part dels usuaris com per la possibilitat que ofereix a l’ajuntament per fer arribar avisos a la ciutadania, facilitant una comunicació immediata i efectiva entre ambdues parts”, ha afirmat el regidor de l’Àrea de Govern Obert Joan Plana.

Per això, l’Ajuntament de Roses fa una crida a veïns i veïnes a descarregar ‘Roses Smart’ en els casos en què encara no s’hagi fet, i al seu manteniment en cas de tenir-la activada, per tal de poder avisar a la població amb celeritat, entre d’altres, de temes relacionats amb:

  • Novetats o mesures relacionades amb la Covid 19
  • Incidències derivades de temporals o altres inclemències meteorològiques

  • Talls o problemes de trànsit

  • Tràmits municipals

  • Canvis d’última hora relacionats amb esdeveniments municipals

A més, l’aplicatiu permet a l’usuari una consulta ràpida d’horaris i activitats dels equipaments de la vila, serveis sanitaris i farmàcies de guàrdia amb la seva localització, horaris i línies de transport operatius en cada moment de l’any, formació, àrees d’aparcament i la seva localització, rutes, punts d’informació i notícies i agenda locals.

L’eina es troba digital tant per a dispositius Android com per a IOS.