L’arqueòloga Anna Mª Puig inaugura inaugura el Cicle sobre Patrimoni Arqueològic de Roses

Cicle sobre Patrimoni Arqueològic de Roses

L’arqueòloga Anna Mª Puig durant la conferència inaugural del Cicle sobre Patrimoni Arqueològic de Roses

Anna Mª Puig va parlar de les darreres excavacions arqueològiques, realitzades el 2016, al CastrumVisigòtic

Cicle sobre Patrimoni Arqueològic de Roses
L’arqueòloga Anna Mª Puig durant la conferència inaugural del Cicle sobre Patrimoni Arqueològic de Roses

El passat divendres l’arqueòloga Anna Mª Puig van inaugurar a Ca l’Anita el  Cicle sobre Patrimoni Arqueològic de Roses. Unes jornades que tenen com a objectiu de donar a conèixer aquesta riquesa patrimonial de Roses.

Presentat pel regidor de Patrimoni, Carles Páramo, l’arqueòloga va centrar la seva xerrada en les darreres excavacions arqueològiques, realitzades l’any passat al Castrum Visigòtic, i que estan emmarcades dins el projecte quadriennal 2014-2017 realitzat per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i subvencionat per la Generalitat de Catalunya amb més de 91.000 euros i  l’Ajuntament de Roses amb una aportació de de 30.000 €.

Puig va afirmar que d’aquests treballs arqueològics “tenint en compte que l’any que ve finalitzaran serà el moment de polir tots els objectius marcats durant la realització de les excavacions”. Unes fites, en primer lloc, com és “determinar la cronologia, l’extensió, la distribució de les cases”. En segon terme, el fet “d’anar mantenint, conservant i adequant els espais que estan excavats per a que es conservin adequadament”, i per últim i molt important “la recuperació de la muralla del que es perímetre del que és el mur i totes les torres que van sortint a mesura que anem excavant”, va explicar als assistents.

Donada la riquesa arqueològica del Castrum Visigòtic Anna Mª Puig va afirmar que es podria plantejar presentar un altre projecte quadriennal per continuar les excavacions a la zona.

La segona conferència d’aquest cicle sobre Patrimoni Arqueològic de Roses tindrà lloc aquest vespre a Ca l’Anita, a les 20:30 hores, on els arquitectes Carles Victoria, Joan Falgueras i Lluís Bayona parlaran de les darreres actuacions realitzades i els projectes en marxa a curt i mig termini a la Ciutadella.