L’arribada del Silver Cloud deixa palés l’aposta de les companyies de creuers de luxe per la badia de Roses

Creuer de luxe a Roses

El Silver Cloud fondejat a la badia de Roses

La visita del Silver Cloud al port altempordanès, amb 288 passatgers a bord, potencia el turisme d’alt poder adquisitiu a la Costa Brava

Creuer de luxe a Roses
El Silver Cloud fondejat a la badia de Roses

El port de Roses va rebre ahir dijous als turistes que viatgen en el creuer de luxe Silver Cloud, que navega practicament al 100% de la seva capacitat, amb 288  passatgers majoritàriament nord-americans i britànics i  224 tripulants, i que per primer cop ha fet escala a la badia de Roses. La visita d’aquests vaixells suposa l’arribada d’un turisme d’elevat poder adquisitiu al municipi i la seva àrea d’influència que ajuda a impulsar econòmicament el territori. Els turistes del vaixell tenen previst visitar la vila de Roses, el Museu Dalí, a Figueres (Alt Empordà), el Barri Vell de Girona i les ruïnes romanes d’Empúries (Alt Empordà), entre d’altres.

El Silver Cloud va arribar al voltant de les 8 hores procedent del port de Marsella (França),  i va salpar cap a les 19 hores cap al port de Barcelona, on finalitza l’itinerari de 10 dies que va iniciar el 17 de juny a Civitavecchia (Itàlia); va continuar la ruta pels ports italians de Livorno i Portofino; va visitar Montecarlo (Principat de Mònaco), i el port francès de Marsella.

Sis cobertes per a 296 passatgers

El creuer Silver Cloud, construït l’any 1994 i reformat l’any 2004, té bandera de Bahames i pertany a la companyia Silversea Cruises. Aquest vaixell té capacitat per a 296 passatgers que s’allotgen en sis cobertes. Precisament una de les característiques del creuer és que disposa d’espais generosos, com ara 148 suites àmplies amb terrassa privada i vistes al mar per a tots els turistes. A més, la companyia ofereix un servei exclusiu i personalitzat als passatgers amb un rati d’1,4 passatgers per cada tripulant.

A més, aquest creuer disposa de tres restaurants, sis bars, biblioteca, casino, jacuzzi, spa, gimnàs i pista de running, entre d’altres. El Silver Cloud té una eslora de 156,7 metres, una mànega de 21,5 metres i un registre brut de 16.800 tones. La propera escala prevista al port de Roses la farà el creuer Serenissima el  dilluns 17 d’octubre. 

Trobada a Ucraïna

Els ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita (Montsià) participen a la 48a Assemblea general de MedCruise (Associació de ports amb tràfic de creuers a la Mediterrània), que se celebra del 22 al 25 de juny, a Odessa (Ucraïna). Aquesta assemblea ha estat el marc escollit per a celebrar 20 anys de MedCruise, un període en què l’associació ha donat suport als ports membres i a associacions del sector i ha posicionat l’activitat de creuers de la Mediterrània arreu del món. Durant tres dies, els ports, les companyies de creuers i les destinacions turístiques debatran les línies estratègiques del sector, per a promoure plans de millora, formular polítiques comunes, impulsar la col·laboració i crear rutes atractives entre els ports membres de l’associació i les destinacions turístiques.

L’associació MedCruise, creada l’any 1996, té la missió de promoure la indústria de creuers a la Mediterrània i ajudar als seus membres creant oportunitats de desenvolupament professional. Actualment, l’associació la componen 73 membres que representen a més d’un centenar de ports del Mediterrani, el mar Negre, el mar Roig i la zona de l’Atlàntic. A més, també hi ha 32 membres associats amb representació de patronats de turisme, agents portuaris i altres associacions del sector. Des de l’any, 2014 el port de Palamós ocupa una de les vicepresidències de la Junta Directiva de MedCruise.