Fira de la Rosa de Roses

L’arròs i el seguici mortuori del Rei Carnestoltes donen per finalitzat el Carnaval de Roses 2024 enmig d’una gran gentada

Carnaval de Roses 2024
Els Reis del Carnaval de Roses 2024 portant al Rei Carnestoltes a la foguera

Milers de persones, i milers de participants de la festa, van menjar arròs, ahir dilluns, per posteriorment assistir al funeral del Rei Carnestoltes del Carnaval de Roses 2024

Quina gentada! No s’hi cabia al Pavelló d’Esports i a la Sala Polivalent Municipal de Roses. En el primer es van congregar totes les persones que no hi participen al Carnaval, però que volen tenir també el seu protagonisme emplenant-se l’estómac d’arròs, de l’arròs del dilluns de Carnaval. Una cita imprescindible com ho és el VAR en una victòria del Real Madrid a la Lliga de Futbol Professional, o una “palanca” del F.C. Barcelona per poder fitxar a un davanter que no li marca gol ni a l’Arco Iris.

I en Sala Polivalent ho van fer tots els integrants de cadascuna de les colles per celebrar un dinar de germanor després 4 dies intensos de festa.
No sabem que té l’arròs del Carnaval de Roses, però cada any aplega més gent. Si l’any passat es van seure per menjar aquest cereal unes 2.500 persones (entre vilatans i visitants, i participants de la festa de disfresses) no és gens forassenyat si diem que ahir, dilluns de Carnaval, van ser prop de les 3.000 persones.

I més 3.000 persones, segurament, es van aplegar al llarg de l’Avinguda de Rhode, des de a la plaça Catalunya fins a la platja de La Perola, per assistir al seguici mortuori del Rei Canestoltes, representat enguany pel rei emèrit, en Juanca, en la persona de Toni Baró, la colla Pim Pam Pum.
Un seguici mortuori que va ser oficiat pel Bisbe, que segurament encara desconeix que hi emergència per sequera, perquè no parava de beneir a tothom amb aigua beneïda. Menys mal que no el va veure cap autoritat de l’Agencia Catalana de l’Aigua, perquè sinó hauria estat sancionat, i l’any sortiria l’últim a les desfilades del Carnaval.

I no sabem si és perquè va ser en Juanca el Rei Carnestoltes representat, però el sentiment de pena, els plors no van ser tant multitudinaris com en els seguicis mortuoris d’any anteriors.
Sí que hi havia gent apesarada, com per exemple, els Reis del Carnaval de la colla Wendys, les viudes del propi Carnestoltes, o algunes espectadors i espectadores, però la majoria dels testimonis del seguici els hi van donar igual, “que el bombin” pensarien, perquè no els hi feia cap pena.
I tot i que el Rei Carnestoltes no parava d’afirmar “ho sento m’he equivocat, no tornarà a passar”, no li va servir de res, perquè va acabar la foguera que va servir, amb el castell de focs mentre es cremava, per donar per finalitzat el Carnaval de Roses 2024.