Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

L’arròs i el seguici mortuori del Rei Carnestoltes donen per acabat el Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2018
Els participants a la desfilada de disfresses del Carnaval de Roses degustant l'arròs a la Sala Polivalent del Pavelló Municipal d'Esports

Més de 2.000 persones es van donar citar al Pavelló d’Esports i la Sala Polivalent per degustar l’arròs del dilluns i posteriorment acomiadar al Rei Canestoltes, que va acabar a la foguera i amb el Carnaval

Carnaval de Roses 2018
Els participants a la desfilada de disfresses del Carnaval de Roses degustant l’arròs a la Sala Polivalent del Pavelló Municipal d’Esports

L’equip de cuiners capitanejats per l’Andreu Rodríguez, “el Boque” van ser els encarregats, per cinquè any consecutiu, de donar de menjar arròs en aquesta ocasió a més de 2.000 persones. La meitat participants del Carnaval de Roses 2018 i l’altre meitat visitants expressament vinguts per degustar l’arrossada.

Uns visitants que es van poder emportar safates plenes d’arròs cap a casa si així ho desitjaven. Els participants en canvi, ja tenien prou menjar a la carrossa per a sobre emportar-se arròs, i un cop acabat l’àpat es van dirigir a les seves carrosses per anar a l’Avinguda de Rhode i seguir així, el seguici mortuori del Rei Carnestoltes.

Un seguici mortuori que va ser una xic deslluït per la manca de les vídues, que no van ser presents per acomiadar al Carnestoltes, perquè “és veritat, la Maria Foraster, que s’encarregava d’organitzar el grup de vídues ja no hi és amb nosaltres, i això no hem cobert bé, s’ha de reconèixer, hem de fer autocrítica i això no ho hem fet del tot bé, i el que hem fet aquesta vegada és substituir la batucada que hi havia, que ho fes la mateixa colla dels Reis del Carnaval, i els que lamentessin la mort del Rei Carnestoltes fossin els Reis del Carnaval” va afirmar el regidor de Cultura i Festes, Francesc Giner, remarcant que “l’any vinent l’organitzarem millor i ho corregirem”.

Canvi en la finalització del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2018
Va ser impossible consolar aquestes noies (sobretot a la del mig) per la mort del Rei Carnestoltes

Un Rei Carnestoltes que quan va acabar a la foguera es va donar per acabat el Carnaval, “sí, hem decidit que un cop es crema a la foguera envoltat dels focs artificials acabi ja el Carnaval de Roses”, va dir Giner, explicant que el motiu ha estat degut perquè “el ball que hi havia a continuació no era seguit per molta gent un cop acabava el testament”.

Un testament, però que sí es va llegir el dia anterior, diumenge, després de la presentació dels Reis del Carnaval de Roses 2019.

Segons Giner, els diners destinats al concert que donava per finalitzada la festa de disfressa s’han emprat a millorar els equips de so i sonorització del fil musical a l’Avinguda de Rhode,des de la Rambla Ginjolers fins al plaça Sant Pere, espai on aparquen les colles que volen mentre esperen la celebració del seguici mortuori.