L’artista empordanesa, Mercè Riba, inaugura aquest dissabte l’exposició ‘Intangible’ a Ca l’Anita

Mercè Riba a Ca l'Anita de Roses
Mercè Riba treballant al seu taller de Llampaies

Una inauguració que, com a novetat, es farà de manera presencial per l’aixecament de les restriccions sanitàries per la pandèmia

Del 12 de juny i fins al 18 de juliol, el centre cultural de Ca l’Anita acollirà l’exposició ‘Intangible’, una mostra d’escultures de l’artista empordanesa, resident a Llampaies, Mercè Riba, amb la qual ofereix tota una representació simbòlica de l’home.
La inauguració tindrà lloc aquest mateix dissabte, 12 de juny, a les 19.30 hores, i que en aquesta ocasió es farà després de molts mesos sense poder fer-ho de manera presencial, gràcies a l’aixecament de les restriccions sanitàries per la pandèmia.

I durant un mes i 4 dies, la sala d’exposicions de Ca l’Anita oferiria al visitant un recorregut per les escultures de bronze, fusta i ferro de Mercè Riba, que mostra una representació simbòlica de l’home que, atrapat en el cercle viciós de la vida, s’arrapa a muntanyes d’esquerdades certeses per encarar el repte quotidià de no deixar-se engolir per les circumstàncies.

Mercè Riba (Barcelona, 1952) ha exposat les seves obres a diferents sales de Barcelona, Madrid, Bilbao, Girona, Figueres, Berga, Vic i Cadaqués, Nova York, Ginebra, Stuttgart, Luxemburg, Brussel·les, Anvers, Gant i Saint-Genis-des-Fontaines.

Després d’estudiar art i titular-se en escultura i pintura a l’Escola Massana i a la Facultat de Belles Arts a Barcelona, va entrar a formar part del col·lectiu d’artistes Taller Nou, amb el qual s’inicia en les tècniques calcogràfiques. Posteriorment va donar classes de gravat i modelatge a Girona, Osca, la Bisbal i la Universitat de Barcelona.

L’any 1979 es va traslladar a Llampaies, on viu actualment, té el seu estudi i crea tota la seva obra. Ha fet diverses obres de gran format, entre les quals es troba la peça “Sant Jordi i el Drac” instal·lada a la plaça Catalunya de Figueres l’any 2011.

‘Intangible’ es podrà visitar a Ca l’Anita de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 i de 17 a 19.30 h i caps de setmana i festiu de 12 a 14 i de 17 a 20 hores durant el mes de juny, mentre que el mes de juliol l’horari d’obertura passarà a ser de 12 a 14 hores i de 18 a 21 hores tots els dies de la setmana.