L’artista Pep Montserrat pinta el cinquè quadre de la campanya solidària de l’Espai Gironès en favor de Càritas

0
2
Campanya solidària Espai Gironès
L'artista Pep Montserrat creant el seu quadre a l'Espai Gironès

Aquest cinquè i darrer quadre s’ha pintat sobre un quadern de viatge a Girona i el va crear dissabte al Centre Comercial

Campanya solidària Espai Gironès
L’artista Pep Montserrat creant el seu quadre a l’Espai Gironès

El reconegut artista Pep Montserrat va pintar dissabte en directe a l’ Espai Gironès un quadre d’un quadern de viatge a Girona que ha cedit perquè se subhasti en favor de Càritas, a un preu de sortida de 600 euros. L’acció s’emmarca dins la campanya  de Nadal de pintura solidària que aquest any ha impulsat el centre comercial per lluitar contra la pobresa que porta per lema ‘Aquest Nadal tu hi pintes molt ! En la lluita contra la pobresa’.  És el cinquè i darrer artista que col·labora en la campanya  i pinta en directe un quadre al Centre Comercial.  Abans ho han fet Josep Moscardó , José Luis Pasqual , Perico Pastor i Fernando Adam.

Pep Montserrat (Roda de Ter, 1966) es dedica des del 1988 professionalment a la il·lustració, activitat que ha compatibilitzat amb el disseny gràfic (especialment en la seva vessant editorial) fins al 2004, i amb la docència des de 1998. A més de a l’Estat Espanyol, té llibres publicats a Itàlia, França, Suïssa, Grècia, Brasil, Corea i els Estats Units.
Des de 1998 també publica habitualment a la premsa espanyola i estrangera i la seva feina ha estat guardonada amb el “Premio a las mejores ilustraciones” del Ministerio de Cultura (1995), el Junceda de l’APIC (2004 y 2009) o el Catalònia (1997), així com la inclusió de treballs a l’exposició anual de la Society of Illustrators of New York (de l’any 2006 al 2011) on el 2008 també va obtenir un Certificate of Merit.

Per participar en la subhasta s’ha de fer a través del web de l’Espai Gironès o també mitjançant el seu Facebook, on s’expliquen les passes a seguir.

La campanya solidària de Nadal que aquest any impulsa el Centre Comercial Espai Gironès té el suport de la reconeguda dibuixant i caricaturista catalana Pilarín Bayès. Va començar el 26 de novembre i es durà a terme fins al 5 de gener .

La campanya també té per objectiu recollir menjar per al Banc dels Aliments. Fins ara s’han recollit prop de 600 quilos i avui encara es poden portar aliments.

Subhasta de quadres en benefici de Càritas fins al 16 de gener

La subhasta de quadres es tancarà el 16 de gener i té uns preus de sortida d’entre 600 i 2.500 euros depenent de l’obra. També es pot aconseguir un pinzell solidari portant un quilo d’aliments al punt d’informació i fer una pinzellada a l’obra solidària situada al punt Tu hi pintes Molt o, en el cas de la mainada, participar al taller de pintura que es fa cada dissabte de 17:30h a 20:00h, per a edats de 4 a 10 anys. Una altra forma de col·laborar és fer-se un selfie davant el cartell Tu hi pintes molt! En la lluita contra la pobresa situat al Punt Solidari, i publicar-lo al perfil de cadascú a Facebook, Twitter o Instagram, amb el hashtag #TuhipintesEspai. Per cada 5.000 selfies que es rebin, l’Espai Gironès donarà 1.000 euros a Càritas.

Punt de recollida de menjar per al Banc dels Aliments

A totes les activitats infantils organitzades a les instal·lacions hi ha un punt on es pot deixar els aliments per al Banc dels Aliments. Fins avui 5 de gener al matí el Rei Melcior recollirà les cartes de totes les nenes i els nens que s’apropin pel centre comercial. De la mateixa manera que l’any passat, els nens i nenes que ho vulguin li podran portar aliments.

La quarta campanya solidària

L’Espai Gironès vol destinar aquesta campanya de Nadal a col·laborar amb les persones més necessitades de la mateixa manera que ja va fer els dos anys anteriors, amb campanyes per recollir menjar per al Banc dels Aliments. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

La crisi està perjudicant moltes famílies i cada vegada són més les que han de recórrer al Banc dels Aliments per poder menjar i a entitats com Càritas per demanar ajut. És per això que l’Espai Gironès s’ha volgut solidaritzar un cop més amb les persones més necessitades.