L’artista polonesa Monika Grygier exposa a l’Espai d’Art del Celler Espelt, de Vilajuïga

Monika Grygier

Divendres vinent s’inaugura: “Paisatges del temps” presentada pel crític Jaume Fàbrega
Monika Grygier
L’Espai d’Art del Celler Espelt, de Vilajuïga, serà l’escenari el proper divendres, 12 de juliol, -a partir de les vuit del vespre- de la inauguració i presentació de l’exposició de pintures de l’artista Monika Grygier que ens ofereix un recull de la seva obra sota el títol de “Paisatges del temps”.
Monika Grygier és una artista polonesa que porta algun temps residint a les comarques gironines i que ha exposat la seva obra en exposicions individuals a Bélgica, Itàlia, Eslovénia, Mónaco, Portugal i Anglaterra, entre altres, presentant-se fins i tot al Shanghai Art Fair, a la Xina.
Ara podem gaudir d’una nova oportunitat per a contemplar en directe i a casa nostra, l’obra d’aquesta pintora. El periodista, escriptor i crític d’art Jaume Fàbrega serà l’encarregat de presentar a l’artista i la seva obra, de la qual ens diu que: “Els cinc sentits flueixen més lliurement i les teles s’estructuren amb noves modalitats. Així, un cert horror vacui  del passat dona pas a una construcció del paisatge que admet els buits i els omple de sentit i de pregnància imaginativa. Es renoven i amplien les games cromàtiques- ocres, marrons, grisos, negres…i, de manera molt manifesta apareix l’aleatori, la irrupció de una certa poètica del ( aparentment) imprevist mitjançant els drippings i altres elements que sobrepassen la rigidesa de la construcció. Crec que més que mai Monika Grygier ha aprofundit en un camí personal que omple de construccions i emocions les seves teles, que ens parlen de ciutats i paisatges, de ciutats de l’ànima i paisatges de l’esperit i, potser, de construccions reals… reals a la tela que, com tot l’art contemporani exigent, com tota pintura que ho sigui de veritat, viu per ella mateixa, més enllà del que pugui o deixi de representar”.
La inauguració del proper divendres 12 de juliol es clourà amb un tast de vins del celler Espelt i la mostra es podrà visitar fins el 31 de juliol.