L’artista rosinc Oscar Gartín exposa a casa seva

Mirades pròpies

Una de les obres d'Oscar Gartín de l'exposició 'Fragments'

L’artista rosinc Oscar Gartín prendrà aquest dissabte, 16 de desembre, el relleu de Patrícia Soler a Ca l’Anita, presentant l’exposició ‘Fragments’

Mirades pròpies
Una de les obres d’Oscar Gartín de l’exposició ‘Fragments’

En aquesta exposició, que s’emmarca dins el cicle “Mirades Pròpies” impulsat per l’Ajuntament de Roses per donar a conèixer i projectar l’obra dels artistes locals, Oscar Gartín presenta, sota el títol de ‘Fragments’, una sèrie de retrats familiars, rostres i mirades que busquen anar més enllà del retrat en si, presentant una obra pictòrica plena de matisos. Es pot observar el procés de l’obra, des d’elements inacabats que insinuen l’inici de la mateixa, a aspectes totalment abstractes o d’altres realitzats al detall. Una pintura dinàmica gràcies al traç i al color, que presenta una composició equilibrada.

L’Oscar García Martín neix a Roses l’any 1982. L’any 2001 s’inicia en el món de la pintura i aquesta passió el porta a cursar art i disseny a l’Escola Massana de Barcelona. Comença la seva carrera artística amb una pintura figurativa en la qual utilitza, sobretot, oli sobre llenç amb temàtica paisatgística, basada principalment en els diferents llocs visitats i en el seu entorn.

Amb la seva arribada a Barcelona, comença a experimentar diferents tècniques: l’ús de nous materials i de nous procediments i estils que li permeten plasmar les seves percepcions de la nova realitat en la qual se submergeix de forma diferent a com ho havia fet fins aquell moment. Continua realitzant obres figuratives i s’endinsa en el món de l’abstracció.

El traç ràpid de l’espàtula, el pinzell i les diferents tècniques i els diferents llenguatges, li permeten expressar la seva relació amb el mitjà del qual és partícip i observador. La seva obra és una construcció, i alhora una deconstrucció, que presenta fragments dels quadres al detall o inacabats. Barreja de realisme i d’abstracció, a la vegada que conjuga diferents llenguatges, per expressar allò que el subjecte de l’obra que representa el convida a explicar.

La inauguració de ‘Fragments’ tindrà aquest dissabte 16 de desembre, a les 20 hores, a Ca l’Anita, i es podrà visitar de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores; els dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores (excepte els dies 25 de desembre i 1 de gener).
La mostra romandrà a Ca l’Anita fins al 14 de gener.