Suquet de peix de Rose

L’Arxiu Comarcal augmenta quasi un 35% les consultes per internet durant l’any passat

Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà
Participants del primer taller de conservació d'àlbums familiars, impartit per la professora Susanna Muriel a l'ACAE / Foto: Ricard Martínez

El total d’usuaris que han fet consultes entrant a Arxius en Línia ha estat d’11.768 persones

Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà
Participants del primer taller de conservació d’àlbums familiars, impartit per la professora Susanna Muriel a l’ACAE / Foto: Ricard Martínez

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) ha elaborat la memòria d’activitats de l’any passat i el balanç és molt positiu, ja que, segons ha explicat la seva directora, Erika Serna, “s’ha incidit per continuar amb una aposta ferma en oferir el màxim de recursos per internet, ja sigui la consulta dels instruments de descripció com de documents digitalitzats i descarregables on-line”.

En aquest sentit, el nombre total d’usuaris que han entrat a Arxius en Línia, ha estat d’11.768 persones, que han descarregat un total de 12.345 documents. A part cal sumar 535 entrades a premsa històrica digitalitzada, amb 6.208 pàgines descarregades, i 2.230 entrades al portal XAC, amb 5.285 visualitzacions. Això representa un increment del 34,8% de les consultes d’usuaris no tradicionals, és a dir que no es desplacen físicament fins a les instal·lacions de l’ACAE, en relació a l’any anterior.

D’altra banda, el nombre total de persones que han participat en activitats de difusió ha estat de 6.260, que inclou les 28 exhibicions d’exposicions itinerants ofertes des de l’Arxiu, a part de tres tallers de formació i diverses visites escolars.

Per accedir a la memòria anual de l’Arxiu Comarcal, podeu clicar aquest enllaç.