L’Arxiu Comarcal digitalitza el fons del grup local d’Amnistia Internacional

Grup Local 62 Amnistia Internacional

El Grup local 62 de l’Alt Empordà d’Amnistia Internacional va néixer a finals del 1989

Grup Local 62 Amnistia InternacionalL’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) ha ingressat el fons de documentació procedents del Grup local d’Amnistia Internacional, datat entre els anys 1989 i 2017. Aquest fons d’associació està format per una capsa arxivadora que conté els documents generats en paper i un centenar d’imatges i una setantena d’impresos i cartells, que aviat serà consultable en obert a ‘Arxius en Línia’.

El Grup local 62 de l’Alt Empordà d’Aministia Internacional va néixer a finals del 1989, encara que Amnisty International va ser creada el 1961 amb el propòsit de treure de la presó els presos oblidats. El seu origen concret fou un article periodístic en el què es feia una crida a persones de qualsevol condició social, per tal que treballessin de manera imparcial i pacífica per l’alliberament de milers de dones i homes de tot el món empresonats com a conseqüència de les seves idees, sempre que no facin ús o apologia de la violència. Té la seu a Londres i compta amb el treball solidari de més de sis milions de persones simpatitzants o col·laboradors. Cada any se n’ocupa de més de cinc mil casos de presos polítics.

El Grup local 62 de l’Alt Empordà ha treballat sempre amb un mètode pràctic, a partir dels comunicats que el Secretariat Català els enviava, elaboraven comunicats de premsa i apel·lacions urgents en defensa sempre dels drets humans, estendre la necessitat de solidaritat i pau internacionals i la creació d’una estructura estable del grup per tal d’aconseguir el funcionament continuat d’activitats. Per desavinences amb determinats acords presos per AI, l’any passat decidiren dissoldre el Grup local 62.