L’Arxiu Comarcal digitalitza les actes del ple de l’Ajuntament de Llers des de 1820 fins al 1939

Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà

Actes de l'Ajuntament de Llers que s'han digitalitzat

Es tracta, en la seva majoria, de 76 llibres d’actes del ple i que també inclouen actes de diverses comissions pericials

Arxiu Comarcal de l'Alt Empordà
Actes de l’Ajuntament de Llers que s’han digitalitzat

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà (ACAE) ha enllestit la digitalització de les actes municipals amb els acords presos per l’Ajuntament de Llers entre els anys 1820 a 1939, ambdós inclosos. En total, els tècnics de l’Arxiu han escanejat en formats tiff i jpeg un total de 7.000 fitxers, que ocupen unes 75 GB. Tota aquesta documentació, a més, s’ha redimensionat per fer-la accessible al cercador de fons i documents d’Arxius en Línia.

Es tracta, en la seva majoria, de 76 llibres d’actes del ple i que també inclouen actes de diverses comissions pericials (immobles, instrucció …). Amb aquesta actuació, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà posa a disposició dels ciutadans uns documents de gran valor informatiu per conèixer les actuacions desenvolupades pels seus respectius consistoris entre 1820 i 1939, i per al coneixement dels principals projectes desenvolupats al municipi de Llers, que recull els debats polítics que s’hi van dur a terme durant aquest període que abasta més d’un segle.

La digitalització posa a l’abast del públic la documentació històrica del consistori llersenc i ja és consultable des del web de la Xarxa d’Arxius Comarcals (XAC) de la Generalitat de Catalunya http://cultura.gencat.cat/arxius/acae.