Mes de paraules

L’Arxiu Municipal de Roses celebra el Dia Internacional dels Arxius amb una mostra de documents

Celebració que portarà a terme mostrant i comentant documents cedits per ciutadans i ciutadanes a l’Arxiu Municipal

El proper dimecres 9 de juny, en el marc de la Setmana Internacional dels Arxius, l’Arxiu Municipal de Roses oferirà una mostra i visita comentada d’alguns documents donats o cedits per ciutadans i ciutadanes al llarg dels anys 2020 i 2021. D’aquesta manera es vol fer difusió de la tasca de l’AMR per preservar la documentació de la població i de l’ús que té per part dels investigadors, estudiants i ciutadans.

L’activitat tindrà lloc a la casa Rahola Berga, futura seu de l’Arxiu Municipal, a les 19 hores. Per participar-hi cal fer reserva prèvia trucant a l’Arxiu (972 15 14 86) o bé a través del correu electrònic amr@roses.cat.

El Dia Internacional dels Arxius se celebra arreu del món coincidint amb la fundació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, el 9 de juny de 1948.

L’objectiu d’aquesta jornada és explicar el paper clau que desenvolupen els arxius com a garants de la seguretat i la transparència de les actuacions de l’Administració, com a promotors de la preservació de la memòria històrica i com a protectors del dret de la ciutadania a accedir a la informació i al coneixement, tal com va posar de relleu la Declaració Universal sobre els Arxius, aprovada per la UNESCO l’any 2011.

Amb aquestes activitats volem que els ciutadans tinguin l’oportunitat de conèixer els arxius i els professionals que s’ocupen de la gestió dels documents.