L’Arxiu Municipal de Roses va registrar l’any 2015 un total de 10.636 consultes via internet

Arxiu Municipal de Roses

Les consultes telemàtiques de l'Arxiu Municipal de Roses augmenten cada any

La xifra de consultes registrada als serveis l’Arxiu Municipal de Roses, AMR, suma un total de 12.299

Arxiu Municipal de Roses
Les consultes telemàtiques de l’Arxiu Municipal de Roses augmenten cada any

A la memòria de l’Arxiu Municipal de Roses de l’any 2015 sortiran reflectides, quan es publiqui, un total de 12.299 consultes realitzades, de les quals 1.123 es van portar a terme a les mateixes instal·lacions de l’AMR i 540 a la web de fotografies.

10.636 consultes virtuals
Des les 12.299 consultes totals, cal assenyalar que 10.636 van ser realitzades via internet. 5.682 es van realitzar a través de la pàgina web de l’AMR, ubicada a la pàgina virtual de l’Ajuntament de Roses, roses.cat. 549 consultes es van fer mitjançant el Canal Youtube, i 4.405 a través del Facebook del consistori rosinc, principalment per consultar el ‘Document del Mes’, una iniciativa telemàtica per apropar l’AMR als ciutadans a través de les noves tecnologies.

Així, cal destacar que si les consultes portades a terme a l’Arxiu s’han mantingut en el mateix número, pràcticament, que els darrers anys, les consultes telemàtiques han augmentat. Un augment, segons el director de l’AMR, Josep Mª Barris, degut a que “per una, s’està consolidat el ‘Document del Mes’, que cada vegada es coneix més i ja té uns seguidors fidels, i també pel costum dels ciutadans, dels usuaris a consultar per internet aquells documents que anem penjant a la web com, per exemple, la col·lecció de fotografies històriques, que cada té més visites”.

Un tercer factor que influeix en el nombre de visites, segons Barris, “és la pròpia pàgina web de l’Arxiu Municipal, que deu tenir una informació suficientment interessant per a que els internautes la consultin”.

La tasca de l’Arxiu Municipal de Roses és continua al llarg de l’any, ja que a part d’aportar documentació tant de manera física com virtual, porta a terme moltes activitats de difusió de l’AMR com, per exemple i entre d’altres, la realització d’exposicions o la publicació de llibres, com el que publicaran properament amb motiu del 25 aniversari de l’Arxiu Municipal.