L’Arxiu Municipal de Roses posarà a l’abast de la ciutadania 6.830 pàgines de 5 revistes

Arxiu Municipal de Roses

Portada de la revista de la Festa Major de Roses de l'any 1958

La digitalització d’aquestes 5 publicacions permetrà a la ciutadania de Roses consultar-les a través de la pàgina web municipal

Arxiu Municipal de Roses
Portada de la revista de la Festa Major de Roses de l’any 1958

Al llarg de sis mesos, i a través del Pla d’Ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) adreçat a persones de més de 45 anys en situació d’atur de llarga durada, l’Arxiu Municipal de Roses (AMR) ha digitalitzat un total de 6830 pàgines de cinc col·leccions de l’hemeroteca municipal.

La revista i programes de la Festa Major de Roses, que es conserven entre els anys 1946 i 2007; la revista “La Veu” (1987-1993); la revista “La Bahía” (1989-1992); “La Voz del Caos”, “Revista Cultural de Rose”s (1997-2001); i “Deriva. Revista Cultural de l’Alt Empordà” (2003-2005), són les capçaleres digitalitzades. A més, se’ls han aplicat tècniques d’OCR perquè puguin ser cercades a partir de text lliure.

Cal destacar també que properament aquestes revistes seran publicades al web de l’AMR perquè puguin ser consultades per la ciutadania. Totes tenen un alt valor històric per entendre la Roses contemporània. Aprofitant l’avinentesa, a més, l’AMR fa una crida pública perquè les persones que tinguin a casa revistes locals i programes de Festa Major antics, els cedeixin temporalment per poder-los digitalitzar i posar-los a l’abast de tothom.

Malgrat que la sèrie de la revista de la Festa Major és quasi completa a partir de l’any 1968 (només manca l’any 1973), anteriorment falten molts números que possiblement es puguin recuperar de caixes, calaixos o armaris de molts rosincs i rosinques.