L’Arxiu Municipal de Roses presenta la Revista de Festa Major de 1954, la més antiga que conserva en paper

Arxiu Municipal de Roses

Portada i programa dels tres dies de Festa Major de Roses que sortia a la Revista de 1954

Aquesta edició de 1954 de la Revista és un cas especial, ja que és dels pocs exemplars de programes de la Festa Major de Roses que s’ha conservat a l’Arxiu Municipal

Arxiu Municipal de Roses
Portada i programa dels tres dies de Festa Major de Roses que sortia a la Revista de 1954

Coincidint amb la celebració de la Festa Major de Roses, l’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes, a través del seu apartat de la web municipal, la revista de la Festa Major de Roses corresponent a l’any 1954, la primera en paper que conserva l’Arxiu, i també primer document que testimoniava la celebració de l’empaitada d’ànecs dins la programació d’actes.

Essent una publicació municipal, la Revista de la Festa Major de 1954 és un cas especial, atès que és un dels pocs exemplars de programes de la Festa Major que s’ha conservat a l’Arxiu Municipal. Si aquesta col·lecció és força complerta des de mitjan dècada de 1970, els números anteriors són difícils de trobar i molts s’han aconseguit a través de donacions de persones particulars. De fet, l’exemplar de 1954 és el més antic que es conserva a l’AMR.

Una edició de gran valor i actualitat en la Festa Major de Roses, ja que l’AMR l’ha presentat l’any en que l’Ajuntament ha abolit l’empaitada d’ànecs en una moció aprovada el passat mes de març, i és que un dels apartats que integren la revista és el de programació d’actes, on s’anunciava la celebració, el dilluns dia 16 d’agost de 2016, dels «Juegos de Cucañas y Caza del Pato», primera referència que l’AMR ha obtingut fins al moment en la seva recerca documental.

Podeu consultar la Revista de la Festa Major de Roses de 1954 cliqueu en el següent enllaç.