L’Associació de Comerciants de Santa Margarida respon a l’ACOR i l’Estació Nàutica

Associació de Comerciants de Santa Margarida
Manifestació del passat dilluns dels empresaris i comerciants de Santa Margarida

L’ACOR i l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus van fer públic un comunicat dient que pel de manifestar-se no s’acabaria amb el problema del top manta, i l’Associació de Comerciants de Santa Margarida els acusa de ser afins al govern de Roses i de no defensar realment els seus interessos

Associació de Comerciants de Santa Margarida
Manifestació del passat dilluns dels empresaris i comerciants de Santa Margarida

Membres de l’Associació de Comerciants de Santa Margarida es van tornar a manifestar el passat dilluns davant de l’Ajuntament de Roses, abans de la celebració del ple ordinari del mes d’agost, per reivindicar solucions a la problemàtica que pateix la marina residencial amb el top manta, i per protestar un altre cop, per l’actual Pla d’Usos, que no contempla l’activitat dels esports nàutics com en els darrers anys. Un acte de protesta que es va portar a terme després que l’ACOR i l’Estació Nàutica Roses Cap de Creus manifestessin publicament que manifestar-se no posaria solució a la problemàtica del top manta. Comunicat que l’Associaciació de Comerciants de Santa Margarida ha volgut respondre amb un altre, que es pot llegir a sota:

Comunicat de l’Associació de Comerciants de Santa Margarida

En resposta al comunicat de les dues entitats ACOR i L’Estació Nàutica Roses Cap de Creus, els hi volem agrair el suport verbal per part dels representants dels comerciants de Roses, i fer-les recordar que l’última vegada que ens vam manifestar junts va ser a l’estiu del 2012 en contra del top manta, tot i que en realitat la problemàtica d’aquell any va ser la instal·lació per part de l’ajuntament de 30 casetes “il·legals” en el passeig marítim per, segons l’equip de govern, molestar als manters.

Això, demostra l’actitud d’aquestes dues entitats, on el seu màxim responsable, que és el mateix en totes dues, és afí  al partit que governa a Roses i que, a més, són també subvencionades cada any amb quantitats de més de 100.000 €. I  tampoc podem oblidar al GEN (Grup d’Esports Nàutics), que pertany al mateix grup que les dues entitats anteriors, en el sentit que no es pronuncien, són afins al govern, i que també rep una subvenció, en aquest cas de 60.000 €.

Aquesta quantitat de diners donaria a més d’un associació per organitzar moltes més activitats per tal de promocionar, segur, el nostre poble.

Està clar que el partit que governa dirigeix i ordena en aquestes tres entitats, mentre que a les de Santa margarida les fa callar degut a que ningú dels seus integrants té cap tipus de vincle amb l’ajuntament.
I per tot això, des d’aquest comunicat volem expressar el nostre empipament i indignació, sobretot quan, actualment, la urbanització residencial de Santa Margarida s’ha convertit en un suburbi, en un barri que esdevé el paradís per als manters, com així ho demostra el vídeo que hem penjat fa uns dies a les xarxes socials, on queda palès que  qui mana en el passeig marítim a partir de les 9 de cada nit són els venedors ambulants il·legals, els quals tenen via lliure per vendre el que vulguin.

I  continuant amb els top manta, ens agradaria saber que fan i com estan treballant les altres associacions de Roses per eradicar aquesta lacra, perquè ja portem 5 anys esperant aquesta famosa llei per poder detenir o multar als manters.
Pel que tenim entès fins al dia d’avui a Madrid no tenen cap projecte de llei que apunti a acabar amb aquesta situació, així que ens preguntem quan pensen les altres entitats de Roses de dir JA N’HI HA PROU!  amb aquesta situació i buscar, d’una vegada per totes, solucions a aquesta problemàtica.
Ens agradaria saber quan pensen deslligar-se d’aquest govern i poder pronunciar-se o manifestar-se amb llibertat, sense tenir por al fet que els vegin perquè en aquest poble tots parlen, però ningú ensenya la mà.

I també volem recordar que cap d’aquestes entitats,  ACOR , l’Estació Nàutica i, sobretot, el GEN, a més de no haver-se pronunciat encara sobre l’esport nàutic a Santa Margarida, han qualificat de conflictives a les nostres entitats.
Uns fets que donen a entendre que estan d’acord amb aquest govern, i que demostra que  estan contaminades i polititzades pels que governen el nostre poble.
El més greu de tot això és que amb l’actual situació es fa díficil, per no dir impossible, arribar a un consens, a una entesa entre tots nosaltres, i mentrestant els manters fan el seu agost (mai millor dit) en el nostre passeig amb un total perjudici per l’economia i la imatge no només de Santa Margarida, sinó de tot Roses.

Però el top manta no és l’únic greu problema que pateix Santa Margarida, recordem que les nostres reivindicacions són 5, de les quals la nostra administració local no ha tingut en cap moment en veritable consideració, i que són, a més dels manters, el botellón, la inseguretat, el Pla d’Usos i els esports nàutics, eliminats de les platges de Santa Margarida, mentre que les dues entitats de Roses, que en teoria han basat els últims anys tota la seva inversió en molts projectes nàutics i recolzen a l’ajuntament, no es volen posicionar al costat de les entitats de Santa Margarida, com així va quedar clar en el comunicat fet públic el passat dilluns. Actitud que dóna  dóna que pensar quan l’interessat no defensa el seu projecte.

Associació de Comerciants de Santa Margarida