Fira de la Rosa de Roses

L’Associació Cultural Amazigh de Roses esdevé un exemple d’integració a la nostra societat

Associació Cultural Amazigh de Roses
Moment que Aya Taouil inaugarava l'acte celebrat per l'Associació Cultural Amazigh de Roses al Teatre Municipal

L’Associació Cultural Amazigh de Roses va celebrar un acte per explicar la importància de la dona marroquí amazigh en la integració en la nostra societat

L’Associació Cultural Amazigh és un exemple en la integració en la societat de Roses. Cada any, des de fa més de deu, celebren el Yennayer, (primer dia del calendari), o el que és el mateix, el seu nou Any Amazigh, en el que conviden a la societat rosinca per participar de la seva festa.
O aquest mateix any, quan per primera vegada van voler celebrar un Iftar (primer menjar que fan els musulmans quan es posa el sol durant Ramadà) i en el que també van convidar a les autoritats de Roses i ciutadans a participar-hi.

I aquest passat dissabte, 4 de maig, l’Associació Cultural Amazigh de Roses va celebrar un acte, al vestíbul del Teatre Municipal, en el que es va destacar la importància de la dona del nord d’Àfrica, però principalment la dona marroquí amazigh, en la integració de la nostra societat però preservant la seva cultura.

L’acte va ser inaugurat per l’Aya Taouil, que va donar pas a les intervencions, entre d’altres, del seu pare, el president de l’Associació Cultural Amazigh de Roses, Ali Taouil, de la consol del Marroc a Girona, Aisha Ibn al Alami, de l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, i del diputat provincial Joan Plana.
Parlaments que es van realitzar davant un nombrós públic tant de la comunitat amazigha com de la rosinca, on també va ser-hi present el portaveu de Lliures a l’Ajuntament de Roses, Pere Gotanegra.  

Com a convidada especial, també va ser-hi present Laila Karrouch, autora del llibre Que Al·là em perdoni. qui va explicar la seva experiència personal en l’àmbit de la integració.