Suquet de peix de Rose

L’Associació Cultural Optimist va tancar diumenge la 27ª temporada de teatre infantil a Roses

Associació Cultural Optimist
L'espectacle Lumière, de Txema Muñoz, va tancar la 27ª temporada de teatre infantil d'Optimist

Optimist va cloure diumenge vint-i-set anys oferint cada primer diumenge de mes una obra de teatre dirigida al públic infantil de Roses

Des del mes d’octubre fins al maig, gairebé tot el període de curs escolar és el temps que ha dedicat enguany i des de fa 27, l’Associació Cultural Optimist en oferir cada primer diumenge de cada mes, a excepció del gener en coincidir amb les festes de Nadal, una obra de teatre dirigit a la mainada que s’han portat a terme al Teatre Municipal de Roses.

I ahir diumenge, amb l’espectacle Lumière, ideat i protagonitzat per Txema Muñoz, es va donar per finalitzada la 27ª temporada de teatre infantil d’Optimist.
Una vint-setena temporada en la que “estem molt contents de com anat pel que respecte al públic, un cop deixada enrere la pandèmia, ja que el nostre objectiu era de no baixar de 100 espectadors, i ho hem aconseguit, tot i que s’ha de dir que queda lluny de quan emplenàvem el teatre, anys enrere, cada diumenge de programació”, ha afirmat la presidenta de l’Associació Cultural Optimist, Maria Rodríguez.
En total set obres de teatre que s’han representat “en les que intentem sempre que siguin en català i en cas de no ser així que sigui una peça teatral basada principalment en la mímica, i en la que busquem incorporar tots els gèneres de teatre infantil, com ara titelles, clowns, dansa, música i també, com no, el més convencional amb text perquè el que volem és que els nens i nenes coneguin tot l’espectre de les arts escèniques”, va explicar la presidenta de l’Associació Cultural Optimist.

Aquesta entitat cultural va voler acabar la seva 27ª temporada amb l’espectacle Lumière “perquè Txema Muñoz és un artista jove, però amb molt de recorregut que ha interpretat els seus espectacles arreu del món, que combinen teatre gestual, humor i màgia, i pels quals ha rebut moltíssims premis i volíem que vingués a Roses en un dia especial en el nostre calendari com és la cloenda de la temporada de teatre infantil”, va assenyalar Maria Rodríguez.

I amb Lumière, Txema Muñoz ensenya als públic infantil que mai havia estat tan divertit haver d’esperar un tren a l’estació, ja que com si fos una pel·lícula de cine mut, l’actor, que desitja que arribi el tren, utilitza la seva imaginació per anar més enllà de la pròpia de l’estació i emportar-se amb ell a tots els nens i nenes assistents al teatre.

La pròxima temporada d’Optimist s’iniciarà amb un tema candent com és la identitat de gènere

Segons explica Maria Rodríguez, Optimist ja té confirmada l’obra d’obertura a l’octubre de la que serà la 28ª temporada infantil a Roses. “Sí, és un espectacle per a infants molt ben construït, amb molta sensibilitat, sobre la identitat de gènere. Segurament per algunes persones pot ser un tema un xic polèmic, però creiem que és un tema important i que s’ha de tractar des de ben petit”.  

D’altra banda, es tornarà a fer l’Aula de Teatre Infantil, “una activitat extraescolar dirigida a a nens i nenes de primer a sisè de Primària que ja fèiem abans de la pandèmia, i que després d’aquesta ja vam recuperar l’any passat”, va afirmar la presidenta d’Optimist.

Actualment l’Associació Cultural Optimist compta amb uns 500 associats, molt d’ells dels pobles de la comarca, sobretot del voltant de Roses, com Pau, Palau-saverdera, Vilajuïga o Llançà.