L’Associació de Jubilats del Mar de Roses compleix i celebra un quart de segle de vida

Associació Jubilats del Mar de Roses

Avui els avis del Casal del Pescador han celebrat el vint-i-cinquè aniversari de l’Associació de Jubilats del Mar

Associació Jubilats del Mar de RosesL’any 1986 es va crear a Roses l’Associació de Jubilats amb seu a l’edifici de la Casa del Mar. Tres anys després, però, “a causa de desavinences, l’entitat es va dividir, i el 16 d’abril de 1989 vam crear l’Associació de Jubilats del Mar, tenint com a local el Casal del Pescador de la Confraria. I ara complim 25 anys”, ha recordat i destacat el president de l’entitat, Vicenç Simon, durant el seu parlament en el transcurs de la celebració.
Una efemèride que tindrà lloc dimecres vinent, que serà just la data en que es complirà un quart de segle de la seva creació. Vint-i-cinc anys, que els avis i avies d’aquesta associació han volgut celebrar avui.

Associació Jubilats del Mar de Roses
Dinar d’aniversari a l’hotel Terraza

Una celebració que ha consistit, en primer lloc, en un acte religiós celebrat a l’església de Santa Maria de Roses. Un missa on ha actuat la coral d’aquest Casal d’Avis, ‘La Flauta Màgica’, per tot seguit, dirigir-se a la platja per fer-se la foto de de record d’aquesta diada.

I sense més dilació els jubilats i jubilades del mar s’han dirigit cap a l’hotel Terraza on han gaudit d’un dinar reservat per a l’ocasió.
Representants de la Generalitat i de l’Ajuntament de Roses han volgut estar al costat de la gent gran en un dia tan assenyalat com el celebrar un quart de segle de vida. Així, el  director general d’Acció Cívica, Ramon Terrassa, que s’ha dirigit als homenatjats dient que “25 anys de vida d’una entitat és un gran moment, però també una carta que diu totes les coses que es poden fer d’aquí endavant”. L’alcaldessa, Montse Mindan, ha remarcat que “la gent del mar té el suport i, sobretot, tot el reconeixement de l’Ajuntament, de tota la gent, de la que hi és i la que ja no està amb nosaltres”.
Totes dues autoritats han estat acompanyades de la directora de Benestar Social i Família, Montserrat Roura, el cap de la mateixa àrea que Roura, però al consistori rosinc, Marc Danès, dos representants de la Confraria de Pescadors, Kiko Abad i Antoni Falcó, el comandant naval Jesús Amellugo, i la responsable de Cases del Mar de l’Alt Empordà, Olga Simarro.

Associació Jubilats del Mar de Roses
Montse Mindan i Vicenç Simon tallant el pastís en presència de Montserrat Roura

Vicenç Simon, com a president de l’Associació de Jubilats del Mar, ha rebut una placa commemorativa de record de la efemèride de mans de Montse Mindan. Un  obsequi per part de l’Ajuntament que ha donat pas, durant el transcurs de l’àpat al lliurament d’una placa de commemoració a un matrimoni soci de l’entitat, Pere Roig i Coloma Guitart, que enguany celebren les seves noces d’or. Així mateix, s’ha fet entrega de un centre de flors a Olga Pujol de 84 anys i Carmen Gómez, de 87, per ser les més veteranes, a l’igual que a Josep Serrats i Emilio Abad, tots dos vorejant la norantena d’anys, per la qual cosa han rebut, com a obsequi, un moneder i una cartera..

La celebració dels 25 anys de vida de l’Associació dels Jubiats del Mar, després de degustar el pastís elaborat per l’ocasió i, ha finalitzat amb un ball celebrat a les mateixes instal·lacions de l’hotel Terraza.

ssociació Jubilats del Mar de Roses
Montse Mindan li fa entrega d’una placa commemorativa a Vicenç Simon

Associació Jubilats del Mar de Roses
Pere Roig i Coloma Guitart celebren enguany les seves noces d’or

Associació Jubilats del Mar de Roses
Olga Pujol amb Ramon Terrassa

Associació Jubilats del Mar de Roses
Carmen Gómez amb Ramon Terrassa

Associació Jubilats del Mar
Josep Serrats amb Montse Mindan

Associació Jubilats del Mar
Emili Abad amb Montserrat Roura