L’associació empordanesa We Love Uganda inicia una campanya solidària per millorar les instal·lacions d’una escola-orfenat

Campanya solidària We Love Uganda
Infants de l'escola-orfenat New Life-Abba House d'Entebbe

Per mitjà del finançament col·lectiu, We Love Uganda demana col·laboració per fer més pròspera l’educació i la vida dels infants al país africà

L’associació empordanesa sense ànim de lucre We Love Uganda ha iniciat una campanya solidària per recaptar fons i millorar les instal·lacions de l’escola-orfenat New Life-Abba House d’Entebbe, a Uganda. El centre escolar té uns 350 alumnes i una cinquantena d’ells són nens orfes. Actualment, l’equipament educatiu està molt malmès, sobretot on els infants dormen. Per aquest motiu, We Love Uganda demana la col·laboració ciutadana per poder dur a terme el projecte de millora de l’escola-orfenat i fer més pròspera l’educació i les condicions de vida dels escolars ugandesos.

L’associació ha apostat pel micromecenatge (crowdfunding) per recaptar els fons necessaris per a la millora del centre. La campanya és accessible des de la plataforma catalana de finançament col·lectiu Tot Suma (https://www.totsuma.cat/1861). Alhora, els ciutadans que col·laborin obtindran diverses recompenses en funció del seu donatiu. Tallers, sessions fotogràfiques, àpats, classes de cant i ball, massatges, espais de relax, visites guiades, tatuatges o marxandatge, són algunes de les compensacions que brinda l’entitat. La campanya, ja activa, finalitza el pròxim 12 de maig.

We Love Uganda va néixer amb l’objectiu de lluitar contra les desigualtats i treballar per a l’educació dels infants al país africà. Des de llavors, centra el seu suport en l’escola-orfetnat New Life-Abba House d’Entebbe i el cor musical del centre, el Safari African Children’s Choir. La majoria d’escolars es queden a dormir a l’escola, ja que resideixen en llocs molt allunyats. Al mateix temps, assistir-hi és una manera que tinguin els àpats del dia assegurats. Actualment, descansen amuntegats més d’un infant en el mateix llit o bé a terra amb matalassos. Tampoc disposen de massa roba de llit en condicions.

El pròxim mes de juny, membres de l’associació es desplaçaran a Uganda per tal de dur a terme el projecte. Els materials s’adquiriran directament al país africà. Supervisaran i ajudaran en la compra i instal·lació de l’equipament durant la seva estada. Diverses persones des d’Uganda col·laboren amb l’associació per avaluar i verificar totes les característiques del projecte.

Uganda: El motiu
We Love Uganda va néixer el 2019 lligada al cor musical Safari African Children’s Choir i l’escola-orfenat New Life-Abba House d’Entebbe. L’associació va tenir coneixement de les mancances en alimentació, medicaments i escolarització dels infants ugandesos i, concretament, les que afectaven el centre d’Entebbe. Des de llavors, han treballat per ajudar a cobrir aquestes mancances. Han dut a terme accions i activitats culturals per recollir fons i destinar-los íntegrament a necessitats alimentàries, sanitàries i educatives. Alhora, segueixen treballant en nous projectes i idees de suport cap al país africà. L’associació està formada pels periodistes empordanesos Sònia Fuentes, Carme Vilà i Miquel Cornellà, i també compta amb una xarxa de col·laboradors que donen suport en les diverses accions solidàries que s’organitzen.