Roses Cultura

L’Associació Gironina d’Empresàries contra la violència de gènere

Associació Gironina d’Empresàries amb la Fundació SER.GI
Membres de la junta de l’AGE, amb la presidenta Maria Rosa Agustí, i la gerent ,Isabel Lozano

L’AGE, Associació Gironina d’Empresàries, dona suport a un programa educatiu per a la prevenció contra la violència de gènere

Associació Gironina d’Empresàries amb la Fundació SER.GI
Membres de la junta de l’AGE, amb la presidenta Maria Rosa Agustí, i la gerent ,Isabel Lozano

“Joves, adolescents i violència de gènere”. Aquest és el nom del programa de la Fundació SER.GI destinat a la prevenció que ha estat escollit en el concurs de l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) i al que es donarà suport aquest any.  La candidatura presentada destaca la importància del treball educatiu en la franja d’edat d’entre els 12 i 16 anys, és a dir entre els joves que estan cursant l’ESO, ja que es considera que es tracta d’una etapa de la vida clau per poder inculcar valors i fer prevenció de la violència de gènere.

La Fundació SER.GI, que recordem va ser l’entitat beneficiaria dels diners recaptats  a la 1ª Caminada Contra la Violència de Gènere de Roses, ha rebut en els darrers anys demandes explícites per tractar el tema del gènere en els instituts des de l’expertesa que té l’entitat en el treball amb joves en relació a temes com la convivència i els conflictes.

Un objectiu prioritari del programa és disminuir la probabilitat que la violència aparegui, intentant  transformar els entorns de risc i reforçant les capacitats i habilitats personals, amb l’objectiu de detectar a temps si es produeix una situació de violència i afrontar-la.
També es vol generar la reflexió i el pensament crític sobre les pautes de relació per tal que les maneres de relacionar-se es basin en la igualtat, respecte, confiança i comunicació, contemplant, així mateix, una formació adreçada al professorat i un assessorament.

El jurat del concurs ha estat format pels empresaris Toni Pons i Pol Fages, i per les membres de la junta de l’AGE Marta Julià, Rosa Duran, Mònica Rodríguez, Àngela Pitarch i Maria Rosa Agustí. “Tots els projectes que s’han presentat eren molt atractius però el guanyador és l’únic que ha complert íntegrament les bases de la convocatòria”, han destacat.

L’AGE organitzarà el 16 de març, al Teatre Municipal de Girona, una nova desfilada per recaptar fons per a aquest programa.