Cinema a la Fresca

L’Associació Gironina d’Empresàries recapta 3.920 euros a favor de les dones maltractades

L’Associació Gironina d’Empresàries
Un moment de la desfilada solidària organitzada per l'Associació Gironina d’Empresàries

Es van exhaurir les 250 entrades per assistir a la desfilada solidària i els diners obtinguts s’han destinat al projecte de Ser.Gi

L’Associació Gironina d’Empresàries
Un moment de la desfilada solidària organitzada per l’Associació Gironina d’Empresàries

La desfilada solidària organitzada per l’Associació Gironina d’Empresàries (AGE) a favor de les dones maltractades ha estat un gran èxit. El centre cultural La Mercè de Girona es va omplir divendres al vespre, amb 250 persones, i les entrades es van exhaurir unes hores abans.

La recaptació va ser de 3.920 euros, obtinguts de les aportacions dels assistents i dels patrocinadors. La presidenta de l’AGE, Maria Rosa Agustí, va voler agrair a l’Ajuntament de Girona el seu suport i la presència a l’acte de l’alcaldessa Marta Madrenas, la directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Marta Casacuberta, i la resta d’autoritats. I també a tots els assistents la seva gran implicació. “Els resultats obtinguts són gràcies a aquest gran suport”, vas destacar Agustí.

“Habitatges per a dones supervivents, per a la dignitat femenina”, és el nom del projecte de la Fundació Ser.Gi, que ha estat premiat d’entre els set que s’han presentat i que serà el beneficiari  de la recaptació íntegre de l’acte.

Divuit empresàries i professionals gironines, sòcies de l’AGE, van desfilar per donar suport a aquest projecte, que vol crear un dispositiu d’habitatges d’inclusió específic per a dones soles o famílies monomarentals que no han assolit el grau d’autonomia necessari per a poder viure amb dignitat després de la seva estada en el pis de transició per a dones maltractades.  L’objectiu és cobrir la necessitat bàsica del dret a l’habitatge i acompanyar les usuàries en el seu procés, amb un suport per a la recuperació del control de la seva vida.

Els patrocinadors que van donar suport van ser Planas Casas Advocats, Eposa S.L, Peracaula i Serra Advocats, Autoocupació Girona, Scarlata Complements, Restaurant La Carpa, Mònica Aldegunde, Imperia Foie Gras, Hotel Carlemany, Park’s 3000, Assegurances M.Rosa Agustí, Calderia Rovira, Associació Malalts d’Alzeheimer i Familia i Qstura.
També hi van col·laborar una vintena de botigues i establiments de Girona. A l’acte es va fer un concert en directe a càrrec de Lydia Torrejón i Santi Fontclara.

La desfilada solidària es va organitzat per primer cop l’any passat en record a la periodista i sòcia de l’AGE, Cuca Mascort, que va idear una desfilada solidària el 2013. L’any passat es va recuperar aquesta iniciativa en la qual hi van participar deu dones empresàries i aquest any s’hi ha sumat per primer cop el concurs.