L’Associació MaRoNeS de Roses celebra la Setmana Mundial de la Lactància Materna

Associació MaRoNeS de Roses

Un moment de la xerrada que va oferir Carmela 'Kika' Baeza en el marc de la Setmana Mundial de la Lactància Materna

Amb una sèrie d’activitats, com xerrades i sessions de ioga per embarassades i amb nadons, va celebrar l’Associació MaRoNeS al Teatre Municipal de Roses la Setmana Mundial de la Lactància Materna

La Setmana Mundial de la Lactància Materna se celebra en més de 120 països, de l’1 al 7 d’agost. En canvi, a Europa es fa a l’octubre i, per aquest motiu l’Associació MaRoNeS de Roses la va celebrar aquest passat dissabte, 5 d’octubre, al Teatre Municipal.

Una Setmana Mundial de la Lactància Materna “que enguany se celebra amb el lema ‘Empoderem-nos’ i que té com a objectiu impulsar actituds co-parentals, ja que estan implicats tant pel pare com la mare, i que la lactància materna no només un acte exclusivament de la mare, sinó social, en el sentit que els governants s’haurien d’implicar per a que l’alletament matern es porti a terme, ja que, com a mamífer que és, és el principal aliment del nadó i per tant, no es tracta de parlar dels beneficis de la lactància materna, sinó dels inconvenients que té si el nadó no s’alimenta durant els primers mesos de vida la llet de la mare”, va afirmar Laura Casas, presidenta de l’Associació MaRoNeS.

Per celebrar la Setmana Mundial de la Lactància Materna es van programar una sèrie d’activitats que es van iniciar amb la xerrada “La vuelta a casa: ciencia y trucos para navegar las primeras semanas de lactancia y crianza”, que va oferir la doctora de família, IBCLC (experta en lactància materna) i escriptora del llibre “Amar con los brazos abiertos”, Carmela Kika Baeza, i que va servir, amb els assistents, per posar en comú  descobrir nous aspectes i resoldre dubtes sobre la lactància materna i tot el que l’envolta.

En acabar, es va oferir un refrigeri gràcies a la col·laboració d’establiments com la pastisseria Can Cairó, L’Herbodietètica Girasol i la botiga NaturBio.

Tot seguit, es va projectar el documental “Fuente de vida” de Gabriela Alonso Martínez.

A la tarda, la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna va continuar amb una sessió gratuïta de ioga per a famílies amb nadons i una altra de ioga per a embarassades, a càrrec d’Amaluna Yoga.  

En paral·lel i durant tot el dia, els més petits van poder gaudir d’un espai de joc a càrrec d’Àuria Espai familiar.
També les persones assistents que ho varen desitjar van poder adquirir llibres sobre maternitat, lactància, criança, embaràs, part…, es van poder associar a Marones, van poder participar a un sorteig, etc.

Les organitzadores declaren que “després del magnífic dia que vam passar  amb la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna, estem felices i agraïdes de l’acolliment que han tingut totes les activitats portades a terme a Roses” i “volem agrair a totes les persones: parelles, avis, tiets… pel seu suport i ajuda a les mares perquè puguin continuar alletant als seus nadons i participar en activitats com les d’aquest dissabte”. 

Associació MaRoNeS de Roses

L’Associació MaRoNeS es va constituir la primavera del 2018, fruit de la inquietud per l’alletament matern i per la criança per part de diverses mares de Roses. De la inquietud inicial es va passar a la voluntat de compartir l’experiència entre elles i amb totes les famílies que sigui possible, sobre els beneficis que suposa la lactància materna per a la mainada i el vincle que estableix entre mares i fills. Organitzen trobades quinzenals amb famílies de Roses i voltants i realitzen activitats al llarg de l’any per donar visibilitat, promoure, fomentar i normalitzar al màxim l’alletament matern i tot el que l’envolta. De moment, el creixement de l’associació des del seu inici és molt positiu.