L’Associació MaRoNeS de Roses celebrarà la Setmana Mundial de la Lactància amb un seguit d’activitats

Associació MaRoNeS de Roses

Les activitats es portaran a terme durant tot el dia al Teatre Municipal de Roses aquest proper dissabte, 5 d’octubre

Associació MaRoNeS de RosesUna xerrada de la Doctora i experta en lactància materna i autora del llibre ‘Amar con los brazos abiertos’, Carmela (Kika) Baeza, el visionat d’un documental i classes de ioga per a embarassades i amb nadons són les activitats previstes per l’Associació MaRoNeS en el marc de la Setmana Mundial de la Lactància Materna.

Unes activitats que, amb l’objectiu de fomentar i promoure la lactància materna, a més d’oferir experiències relacionades amb la criança amb altres famílies de la població i voltants, es desenvoluparan al Teatre Municipal de Roses durant tot el dia, iniciant-se a les 10 hores amb la xerrada que sota el títol ‘La vuelta a casa: ciencia y trucos para navegar las primeras semanas de lactancia y crianza’, impartirà la doctora Baeza.

Una xerrada que donarà resposta al  lema de la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2019 “Empoderem-nos, fem possible la lactància materna!” i peticions de les sòcies i usuàries de l’associació, com l’arribada a casa, claus per facilitar l’adaptació a casa, mites, el paper de la parella, l’entorn familiar, entre d’altres temes.

Un cop finalitzada la conferència, està previst fer un petit descans on el públic assistent podrà degustar un petit refrigeri per, tot seguit, continuar amb la projecció del documental “Fuente de vida”, de Gabriela Alonso Martínez.

Ja a la tarda, MaRoNeS oferirà una sessió gratuïta de ioga per a famílies amb nadons i una altra de ioga per a embarassades, que anirà a càrrec d’Amaluna Yoga.

Paral·lelament, al llarg de la jornada, els més petits podran gaudir d’un espai de joc a càrrec d’Àuria Espai familiar.
Cal assenyalar que les i els assistents podran adquirir llibres sobre maternitat, lactància, criança, embaràs, part…, així com associar-se o fer un donatiu a la parada que l’Associació MaRoNeS muntarà per l’ocasió.

 Associació MaRoNeS

L’Associació MaRoNeS de Roses es va constituir la primavera del 2018, fruit de la inquietud per l’alletament matern i per la criança per part de diverses mares de la Vila. Una inquietud inicial que es va convertir en voluntat de compartir l’experiència entre elles i amb totes les famílies que sigui possible, sobre els beneficis que suposa la lactància materna per a la mainada i el vincle que estableix entre mares i fills. Organitzen trobades quinzenals amb famílies de Roses i voltants i realitzen activitats al llarg de l’any per visibilitzar, promoure, fomentar i normalitzar al màxim l’alletament matern i tot el que l’envolta. De moment, el creixement de l’associació des del seu inici és molt positiu.