Cinema a la Fresca

L’Associació Rodes de Roses demana que es compri la Torre d’en Sastre

Associació Rodes
Vista zenital de la Torre d'en Sastre, al Parc Natural del Cap de Creus

Demanda que fan a l’Ajuntament de Roses i a la Generalitat de Catalunya en saber que la finca de la Torre d’en Sastre s’ha posat a la venda

L’Associació Rodes ha instat a l’Ajuntament de Roses i a la Generalitat de Catalunya per tal que intentin adquirir la finca de la Torre d’en Sastre situada dins del Parc Natural del Cap de Creus. Els propietaris l’han posat a la venda a través d’Internet per un preu de prop de dos milions i mig d’euros.

Es tracta d’una finca rústica d’unes vint-i-cinc hectàrees i situada dins del Parc Natural del Cap de Creus en la que hi ha ubicat un important vestigi arquitectònic, la Torre d’en Sastre, una torre de guaita bastida en temps de la pirateria mediterrània a la que, posteriorment, s’hi va afegir un petit mas. El conjunt i, especialment, la torre necessiten un rehabilitació urgent.

En la instància que l’Associació Rodes ha dirigit tant a l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, com al director del Parc Natural del Cap de Creus, Ponç Feliu, es destaca l’interès excepcional que té aquest conjunt pel patrimoni arquitectònic  i natural pel municipi de Roses i pel Parc Natural.

En l’escrit també es recorda que si fa uns vint anys l’ajuntament de Roses va poder adquirir la finca Falconera ara es podria fer la mateixa operació en col·laboració amb la Generalitat.

L’Associació Rodes, constituïda aquest any i que ja compte amb més de cent socis, va celebrar la seva primera assembla el dia 21 de juny passat. Va esser en aquesta assemblea on, a iniciativa d’alguns dels assistents, es va acordar fer aquesta petició.