L’atleta de Roses, Xavi Llamas, fa tercer a la Mitja Marató de l’Albera

Club Atletisme Roses
D'esquerra a dreta: Xavi Llamas, Josep Mª Barbachano, Miquel Àngel Cáceres, David Raset i Carles Aguilar

Sis corredors del Club Atletisme Roses van participar a la prova realitzant un bon paper

Xavi Llamas
Xavi Llamas en un descens de la Mitja Marató de l’Albera / Foto: Oriol Batista

El rosinc Xavi Llamas, del Club Atletisme Roses que corre sota el patrocini de  la Fundació Alchimia Solidària i Team Sport HG, va fer tercer ahir a la Mitja Marató de l’Albera, de 21 km.  Llamas ja coneix aquesta prova. Ha participat tres vegades. La primera, la va guanyar, a la seva segona participació va fer segon, i en aquesta tercera vegada a pujar a l’últim esglaó del podi “vaig de mal en pitjor” ha bromejat Llamas. El cert és que en aquesta primera prova de la temporada l’atleta rosinc es va prendre la seva participació a mena d’entrenament “i preparació per disputar per segon any la Ultramarató Transvulcània de l’illa de Palma de Gran Canàries”. Una cursa on va tenir un paper destacat davant els professionals del Team Salomon liderats per Kilian Jornet.

En aquesta cursa, Xavi va sortir “tranquil, al meu ritme” deixant que altres portessin la responsabilitat de tirar, però a mesura que transcorrien el quilòmetres anava avançant corredors, fins que a meitat de la cursa quan es pujava el punt més alt del recorregut, el Puig Esquer, “vam quedar tres corredors liderant la provat”. Tots tres atletes van anar junts “fins que quedaven 6 o 7 quilòmetres, que van forçar el ritme i no els vaig seguir, però bé estic content a la vegada que sorprès de haver aconseguit aquest tercer lloc en la primera cursa de la temporada”.

Bon paper del Club Atletisme Roses

Club Atletisme Roses
D’esquerra a dreta: Xavi Llamas, Josep Mª Barbachano, Miquel Àngel Cáceres, David Raset i Carles Aguilar

Un total de 6 corredors del Club Atletisme Roses van participar en aquesta mitja marató de  l’Albera en la que es van inscriure un total de 532 atletes. A banda de Xavi Llamas, tots els rosincs participants, Pep Galí, Josep Mª Barbachano, Miguel Àngel Càceres, David Raset i Carles Aguilar van entrar a meta, tot i que encara no disposem de la classificació final entre els 150 primers. Raset, per exemple, va estar a punt de rebaixar el seu temps de les dues hores, a l’igual que Barbachano, mentre la resta de components del club, van fer un registre al voltant de les dues hores i mitja, com és el cas de Càceres i Aguilar. Sensacions contraposades van tenir aquests dos atletes en travessar la línia de meta. El primer, decebut perquè no va poder apropar-se a les 2 hores i 9 minuts que va fer ara fa tres anys, quan es va celebrar la 1ª Mitja Marató de l’Albera. I el segon, content al finalitzar la cursa perquè, segons va assenyalar, havia baixat el seu temps en aquesta distància.

D’altra banda, cal destacar que l’atleta rosinc d’origen marroquí i membre de la Xarxa de Convivència de Roses, Soufiane Il Mimouni, va entrar a meta en una més que meritòria desena posició.

Mitja Marató de l’Albera

La cursa va néixer amb la idea de ser el complement a l’ altre prova que organitza la Unió Excursionista Llançanenca, les 24 hores del Cap de Creus. Una iniciativa que va sortir des de la Unió i el Àrea de Turisme de Llança, orientada principalment als corredors de muntanya.

Es tracta de una cursa competitiva de 21 Km que transcorre dins el terme Municipal de Llançà, on el objectiu es assolir al Puig d’Esquers, a tocar el Paratge Natural Protegit de l’Albera, des de Llançà i tornar posteriorment a Llançà.

Aquesta cursa de muntanya es fa conjuntament amb l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llançà, ja que un dels principals objectius d’aquest departament és donar a conèixer el magnífic paisatge de Llançà i el seu entorn a través de la pràctica de l’esport.