L’atleta de Roses Xavi Llamas guanya amb autoritat la 9à marxa 24 hores del Cap de Creus de 87 km

El corredor del Club Atletisme Roses va batre el record de la prova a l’invertir un temps de 8 hores i 48 minuts en fer els 87 quilòmetres de la prova

marxa_cap_de_creus

El patrocini de l’atleta rosinc amb Alchimia, empresa encarregada de comercialitzar llavors de plantes, va començar de la millor manera possible: amb una victòria. Llamas va guanyar amb autoritat la novena Marxa del Cap de Creus, una prova de 87 quilòmetres de recorregut pel ben mig del Parc Natural.

El corredor rosinc, que és el segon cop que participa a la prova, va invertir un temps de 8 hores i 48 minuts, rebaixant així el rècord de la marxa aconseguit l’any passat, per Jaume Folguera al fer 9 hores i 18 minuts. Precisament, tot i que és la novena edició d’aquesta marxa, l’any passat va ser el primer any que es va fer dins la Copa Catalana de Marxes de Resistència de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya).

La sortida la van prendre un total de 384 atletes, i ja des d’un bon inici dos corredors de Vic fan forçar la marxa destacant-se del gran grup, però seguits de ben a prop per l’atleta del Club Atletisme Roses, Xavi Llamas.

Els vigatans van liderar la prova durant els primers 10 quilòmetres i quan arribavan al Mas Ventós Llamas els va agafar. Després d’anar una estona amb ells va forçar la marxa per escapolir-se, i liderar la prova en solitari quan la marxa transcorria per la pujada a Sant Pere de Rodes.

Tot i això no ha estat una cursa fàcil per en Xavi, ja que a l’alçada de Cadaqués “estava molt malament, era sobre el quilòmetre 60 i no podia més. Però en Cadaqués és on havia un control d’avituallament, havia macarrons per menjar. Vaig menjar una mica i a partir de llavors vaig anar a millor”.

Aquest punt d’avituallament va ser clau per l’atleta rosinc, “sí, perquè a vaig començar anar a més. Si l’any passat vaig anar de més a menys, aquest ha estat a l’inrevés, he anat de menys a més”.

De menys a més, fins al punt de treure al segon classificat 45 minuts de diferència a la línia d’arribada.

Xavi Llamas ha participat en aquesta prova amb l’intenció de preparar la cursa Transvulcania Salomon, una marató de 83 Km, que se celebrarà al mes de maig a Las Palmas de Gran Canaria, on competirà amb els millors especialistes del món en curses de muntanya, com el català Killian Jornet.

Els rosincs Dani Navarro i Cesc Torrent  aconsegueixen també acabar la prova

El nom d’aquesta prova és “Marxa 24 hores del Cap de Creus” i el seu nom és degut a que els organitzadors, l’Unió Excursionista Llançanenca amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llançà, fixen un termini de 24 hores per realitzar la prova. Una fita que a part de Xavi Llamas van aconseguir també els rosincs Dani Navarro, del Club Atletisme Roses, que va invertir un temps de 12 hores i 48 minuts, i Francesc Torrent, de l’equip Illa de Rodes Junior Raid Team, que va creuar la línia de meta amb un temps de 14 hores. L’objectiu de tots dos en el seu debut a la prova era acabar-la. Objectiu complert.