L’atleta rosinc Xavi Llamas fa segon a la III Mitja Marató de l’Albera

Xavi Llamas al segon esglaó del podi amb el seu fill al capdamunt

Fins a 9 corredors del Club Atletisme Roses van participar a la cursa

Xavi Llamas, corredor del Club Atletisme Roses, va demostrar que és un especialista en curses de muntanya. Rara vegada es baixa del podi quan participa en una prova. Diumenge, per exemple, va fer segon a la tercera edició de la Mitja Marató de l’Albera de Llançà, només superat per l’atleta de la selecció catalana de curses de muntanya, José Lozano. Aquest corredor va fer el nou rècord de la prova al completar els 21 km de recorregut en 1 hora 39 minuts i 34 segons. Llamas va entrar meta a només 56 segons del guanyador. Precisament, l’atleta rosinc va guanyar la segona edició d’aquesta prova, amb un temps superior de 1h 42 m i 18 segons, “sí, enguany m’he trobat molt millor que l’any passat quan vaig patir molt. Aquest any he pogut gaudir durant la cursa i a més, rebaixar el meu temps, tot i que no m’ha permès guanyar. Clar, no sempre es pot guanyar”, afirma amb filosofia en Xavi.

Aquesta tercera edició de la Mitja Marató de l’Albera, amb sortida i arribada a la població costanera de Llançà, va reunir un total de 600 participants, que van haver de superar un traçat amb 900 metres de desnivell positiu acumulat.

En aquesta cursa de muntanya van participar fins a 9 atletes del Club Atletisme Roses, una fita si tenim en compte que els membres, o la majoria d’ells, d’aquest club rosinc estan especialitats bàsicament en participar en competicions en pista o sobre asfalt.

Mitja Marató de l’Albera

La cursa va néixer amb la idea de ser el complement a l’ altre prova que organitza la Unió Excursionista Llançanenca, les 24 hores del Cap de Creus. Una iniciativa que va sortir des de la Unió i el Àrea de Turisme de Llança, orientada principalment als corredors de muntanya.

Es tracta de una cursa competitiva de 21 Km que transcorre dins el terme Municipal de Llançà, on el objectiu es assolir al Puig d’Esquers, a tocar el Paratge Natural Protegit de l’Albera, des de Llançà i tornar posteriorment a Llançà.

Aquesta cursa de muntanya es fa conjuntament amb l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Llançà, ja que un dels principals objectius d’aquest departament és donar a conèixer el magnífic paisatge de Llançà i el seu entorn a través de la pràctica de l’esport.