L’atleta Xavi Llamas i Alchimia uneixen esforços per córrer UltraTrails de muntanya

Xavi Llamas patrocinat per Alchimia
Xavi Llamas amb l'equipament d'Alchimia

El rosinc del Club Atletisme Roses, Xavi Llamas, corre aquesta temporada patrocinat per Alchimia, empresa d’autocultiu de llavors. L’objectiu és poder participar en Ultratrails fora de Catalunya i enfrontar-se als millors atletes del món de l’especialitat

Xavi Llamas patrocinat per Alchimia
Xavi Llamas amb l’equipament d’Alchimia

Ja fa un any que a Xavi Llamas, atleta rosinc del Club Atletisme Roses li rondava pel cap poder disputar curses de muntanya, la seva especialitat, fora de Catalunya.

El principal problema per no poder fer-ho era, evidentment, econòmic, ja que viatjar fora suposa despeses de desplaçament, d’allotjament i de manutenció. Ara, aquest entrebanc ha deixat d’existir, ja que a través d’un amic es va posar en contacte amb Alchimia, empresa especialitzada en l’autocultiu de llavors, “sí, el vaig explicar a que em dedicava i el projecte que tinc de disputar curses de muntanya fora de Catalunya, i van acceptar a sufragar-me les despeses de viatges i pernoctació quan vagi a córrer fora”. A canvi de que Alchimia es faci càrrec dels viatges, allotjament i manutenció, en Xavi haurà de “fer publicitat d’Alchimia allà on vagi a córrer, per això ja tinc tot l’equipament esportiu amb el logotip de l’empresa”. Un equipament, com diu Xavi on destaca el logo de la Fundació Alchimia Solidària acompanyat d’un segon a l’altre banda de la samarreta, Kiroxavi, una consulta de Fisioterapia, regentada pel mateix atleta, ja que professionalment és amb el que es guanya la vida.

Xavi Llamas, des de ben jove, s’ha dedicat a fer esport. Als 12 anys és quan va començar a competir en curses de bicicleta a Sant Joan de les Abadesses, localitat on va néixer, fins arribar a dedicar-se professionalment al ciclisme. Va ser durant dos anys a Portugal, d’on va tenir la millor oferta per córrer en l’equip Troya Marisco. Al cap de dos anys, cansat de viure lluny de casa i dels seus, va mantenir contactes amb un equip espanyol, el desaparegut Costa Almeria-Paternina, dirigit per Maximiliano Pérez. I quan ja estava pràcticament tot tancat per córrer amb ells, el van deixar a l’estacada. Llavors, cansat de tot plegat, va dir prou al món de la bicicleta, per dedicar-se com a hobby, de manera amateur, a l’atletisme, concretament a les curses de muntanya.

Una especialitat que no se li dóna gens malament. En els darrers dos anys, a totes les proves en les que ha participat mai ha baixat del podi. Bé, hi ha l’excepció que confirma la regla. I aquesta excepció és la cursa del Taga, de 22 km, que es disputa per la muntanya del Taga al terme municipal on va néixer, Sant Joan de les Abadesses. Les dues vegades que l’ha disputat només ha pogut, per diferents motius, arribar en cinquena posició.

avi Llamas patrocinat per AlchimiaTret d’aquesta mitja marató, al 2011 va participar a la Cursa del Canigó de 34 quilòmetres a on va quedar en tercera posició. Però el gran resultat d’aquella temporada el va aconseguir a la Xtrem Running Costa Brava, una marató de 135 quilòmetres dividida en 3 etapes. Va quedar segon.

L’any passat encara va ser més fructífer en resultats. Tercer a la Cursa de Muntanya de Girona de 24 quilòmetres, també tercer a la Internacional Trail Cap de Creus de 42 km, segon a la Marxa 24 hores Cap de Creus de 87 km, primer a la Xtrem Running Costa Brava i primer a la Mitja Marató de Vilademuls.

I aquest any, en Xavi Llamas ha participat en tres proves, de les quals ha guanyat dues, la Marxa 24 hores Cap de Creus de  87 km i la Marató Salvatge de les Guilleries en Sant Hilari Sacalm. I va quedar segon en la Mitja Marató de l’Albera.

Totes tres curses les va encetar com a preparació de la Transvulcània, una ultramarató que disputarà el proper 11 de maig.

Ultramarató Transvulcània Salomon Nature Trails 2013

Ultramarató TransvulcàniaLa Ultramarató Transvulcania és una marató de muntanya que es disputa a l’illa de la Palma de les Illes Canàries, amb un recorregut total de 83,3 km i un desnivell acumulat de 8.525 metres.

La Ultramarató Transvulcània, requereix d’una gran condició física i entrenament previ dels participants, ja que recorrerà pràcticament tota l’illa, sortint des del sud, en Faros de Fuencaliente, fins a Los Llanos de Aridane, al centre-oest de l’illa (veure imatge).

Per aquest motiu, Xavi desprès de participar en curses de llarg recorregut aquest any, participarà aquest diumenge a la Internacional Trail Roses-Cap de Creus, de 42 quilòmetres amb sortida i arribada a Roses.

En la Transvulcània l’atleta rosinc s’enfrontarà “als millors especialistes del món en ultramaratons de muntanya, entre d’ells Killian Jornet, que l’any passat va fer tercer”, explica Xavi. Per tant, el seu objectiu és quedar “entre els vint primers, però més que la posició és el temps, el guanyador de la prova de l’any passat va fer 7 hores, en Killian que entrar en tercera posició va marcar un temps de 7 hores i uns 20 minuts. Si jo faig al voltant de les 8 hores ja estaré content, perquè s’ha de tenir en compte que ells són professionals de curses de muntanya i jo ho faig com a hobby, no em dedico a córrer professionalment, ja que a part de fer atletisme jo tinc la meva feina”, especifica l’atleta del Club Atletisme Roses patrocinat per Alchimia.

Dijous, 9 de maig, Xavi agafarà l’avió cap a l’illa de Palma, ja que al dia següent, divendres, s’ha de presentar a la Casa de Cultura de Los Llanos de Aridane ha formalitzar la inscripció, un cop haver-la fet prèviament des de Roses, i recollir el dorsal.

I dissabte, 11 de maig, a les 6 del matí prendrà la sortida d’aquesta Ultramarató Transvulcània.