Nadal a Roses

L’Aula de Teatre de Roses presenta el nou curs amb la novetat del seu acord de col·laboració amb l’Aula de Teatre de Figueres

L’Aula de Teatre de Roses
Moment de la sessió informativa sobre el nou curs de l'Aula Infantil de Teatre de Roses

Totes dues entitats compartiran experiències formatives en el món del teatre, a més d’altres avantatges pels participants tant de Roses com de Figueres  del curs 2023-24

L’Aula Infantil de Teatre de Roses ja porta 12 anys per donar a conèixer als nens i nenes de P4 fins a 6è de Primària. “Es va crear en el seu moment perquè en el poble no es feia cap activitat relacionada amb el teatre per als més petits de la casa”, ha afirmat la seva presidenta d’aquesta Aula de Teatre, María Rodríguez.

I divendres es va portar a terme una sessió informativa al vestíbul del Teatre Municipal, dirigida a pares i mares, per explicar que el nou curs de l’Aula de Infantil de Teatre de Roses, que s’encetarà el 4 d’octubre, continuarà oferint les classes que tenen com a objectiu iniciar als més petits, els alumnes de P4 i P5,  en el món del teatre a través del joc, i en el cas dels més grans, els infants de 1er a 6er de Primària, d’endinsar-los també en el món teatral però ja treballant l’expressió corporal, oral i les emocions.

Per això, ja s’han programat per als alumnes de Primària una Aula de Teatre que es portarà a terme tots els dimecres a la tarda, mentre que pels alumnes de P4 i P5 es durà a terme tots els dijous també a la tarda.

Així mateix, aquesta Aula de Teatre Infantil oferirà una obra de teatre per als petits de la casa tots primers diumenges de cada mes fins al mes al Teatre Municipal de Roses, des de l’octubre fins al mes de maig de 2024.

Conveni de col·laboració amb l’Aula de Teatre de Figueres

Una sessió informativa en la que es va explicar també, que amb la voluntat “que l’Aula de Teatre de Roses creixi i que vingui més gent, en aquest nou curs hem arribat a un acord de col·laboració amb l’Aula de Teatre de Figueres, una entitat amb molta experiència i molt professional i amb la que volem que els nostres petits i joves coneguin a persones de fora de Roses de la seva edat i amb la mateixes inquietuds respecte al teatre”, ha assenyalat María Rodríguez.

Un acord de col·laboració que també han beneït els directors de l’Aula de Teatre de Figueres, Ivette Baguer i Marià Llop, “perquè tenen els mateixos objectius que nosaltres, des d’una perspectiva d’educació en valors, educació emocional que es treballa a través de les arts escèniques. Anem més enllà de voler ensenyar a fer teatre mitjançant jocs i d’una manera lúdica per intentar que tots i totes les participants creixin d’una forma integral, que es puguin desenvolupar en allò en el que destaquen més per tal de millora la seva autoestima, els seus coneixements i les seves habilitats. És a dir, els acompanyem en el seu procés d’aprenentatge i desenvolupament personal en les arts escèniques”, han significat la Ivette i en Marià.   

Aquest acord de col·laboració permetrà als participants de les dues Aules de Teatre ha assistir gratuïtament als espectacles que organitzin cadascuna d’elles, que en el cas de Roses és l’obra de teatre de cada primer diumenge de cada mes. Així també, tots els alumnes participaran en la Mostra de Teatre de Nadal, que tindrà lloc el 17 de desembre, i la Mostra de Teatre de Final de curs, que es durà a terme el 16 de juny de 2024.