Suquet de peix de Rose

L’Aula Gastronòmica s’obre al món del vi amb 8 tastos a càrrec de cellers de la DO Empordà

La programació de primavera de l’Aula es completarà amb un taller de formatges catalans i la presentació del llibre Canviar el món des de la taula

L’Aula Gastronòmica de Roses segueix posant en valor el producte de proximitat i la qualitat de la cuina i els productes autòctons. La nova programació de primavera s’iniciarà amb un mes d’abril destinat al món del vi, que comptarà amb la participació d’enòlegs i sommeliers de vuit cellers de la DO Empordà. Els seguiran els tallers a càrrec dels pescadors de la Confraria de Roses, un taller de formatges catalans i la presentació del llibre Canviar el món des de la taula.

Els cellers Vinyes dels Aspres, Mas Llunes, AV Bodeguers, Espelt Viticultors, Empordàlia, Hugas de Batlle, Peralada i Mas Vida oferiran al llarg del mes d’abril tastos conduïts pels seus propis sommeliers i enòlegs, durant els quals donaran a conèixer amb més profunditat les característiques, elaboracions i singularitats de l’àmplia gamma de vins, garnatxes i escumosos  empordanesos.

D’aquesta manera, l’Aula Gastronòmica participa en el Festival Vívid d’enguany, organitzat pel Club de la Ruta del vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb l’objectiu de promocionar l’enoturisme i els productes de proximitat.

Ja entrats en el mes de maig, arribarà el torn de les receptes marineres que no poden faltar a cap programació de l’Aula Gastronòmica, i que en aquesta ocasió aniran a càrrec dels pescadors de la Confraria de Roses Victor Olivencia i Lluís Martínez, que oferiran les receptes ‘Fideuada de la badia de Roses’ i ‘Macarrons saltats amb calamars i crema de bolets’, respectivament.

Una altra sessió serà la impartida per Toni Gerez, sommelier i cap de sala del restaurant Castell de Peralada, que oferirà un taller amb tast de formatges artesanals de proximitat, maridats amb vins DO Empordà, i on parlarà de les tipologies dels formatges, dels qualls, de les maduracions, del territori i dels animals, entre d’altres

Completarà la programació la presentació del llibre Canviar el món des de la taula, a través del qual el seu autor, Jordi Masjuan, promou un activisme informat i conscient per menjar sa i d’una manera sostenible, desafiant els oligopolis que dominen els mercats.  

  • El preu de cada taller és de 5 € i les inscripcions s’obriran el dimecres 27 de març, a través de la web www.rosesgastronomia.cat.