Programa Reallotgem

Le Mans, circuit talismà per a Maverick Viñales

Maverick Viñales
Maverick Viñales després de fer tercer a Moto GP al circuit francès de Le Mans / Foto: motogp.com

El pilot rosinc aconsegueix el primer podi en MotoGP en el mateix circuit on va aconseguir la seva primera victòria al mundial de motociclisme al 2011

Maverick Viñales content després d’aconseguir el seu primer podi a la categoria de Moto GP al circuit francès de Le Mans / Foto: motogp.com

“És un circuit que em dóna sort, aquí vaig guanyar la meva primera carrera del mundial de motociclisme”, va afirmar Maverick Viñales als mitjans de comunicació només baixar-se de la seva Suzuki i després d’haver aconseguit el seu primer podi en Moto GP. Una victòria, recordem, que va aconseguir l’any 2011 a l’extinta categoria de 125 cc.

I avui, el pilot rosinc, amb aquest resultat al GP de França, també ha assolit una gesta que cap pilot de la marca oficial Suzuki no assolia des del 2008, quan Loris Capirosi va fer també tercer al Gran Premi de la República Txeca. Viñales en la cursa de la tercera prova del mundial ha creuat la línia de meta en tercer lloc per darrera del guanyador i líder ara del campionat, Jorge Lorenzo, i el company d’aquest  a Yamaha, Valentino Rossi.

Sort ha dit Viñales que li dóna el circuit de Le Mans, i la sort s’ha posat del seu costat quan anava en cinquena posició, ja que s’ha vist beneficiat de la caiguda que han patit en el mateix instant Andrea Dovizioso (Ducati), i Marc Márquez (Honda).

Però a banda de la sort, s’havia d’estar allà, a les posicions capdavanteres, i en Maverick hi era, fins i tot per davant de l’altre pilot oficial d’Honda, Dani Pedrosa, al qual no només l’ha controlat per no perdre la seva posició de privilegi, sinó que l’ha tret dos segons dels que l’hi portava al pilot del Castellar del Vallés quan la doble caiguda de Dovizioso i Márquez.

El primer podi que aconsegueix en Moto GP en el seu circuit talismà, Le Mans, i que serà recordat tan per Maverick Viñales com per Suzuki, marca oficial de la categoria.