L’economista Miquel Puig visita Roses per oferir una xerrada en el cicle ‘Propostes de país per a un nou temps’

Propostes de País per a un mou temps

El Teatre Municipal de Roses acollirà la segona xerrada del cicle de conferències ‘Propostes de país per a un nou temps’, que oferirà l’economista Miquel Puig

Propostes de País per a un mou tempsEl doctor en Economia Miquel Puig centrarà la seva conferència sobre quin serà l’escenari més probable i quins reptes, aspectes ha de tenir resolts Catalunya com a estat independent, per exemple, el subministraments d’energia, el funcionament dels serveis o el model econòmic a seguir, entre d’altres. Uns temes els quals tractarà el proper divendres, 25 d’octubre, a partir de les 20:30 hores

Miquel Puig Raposo

Miquel Puig va néixer a Tarragona l’any 1954. És doctor en Economia i ha desenvolupat la seva carrera professional en l’ensenyament universitari, l’administració pública, l’empresa multinacional i l’assessorament independent. Ha estat professor de teoria econòmica i actualment treballa  en l’àmbit de la gestió universitària. Publica regularment articles en premsa.

És coautor del llibre Com Àustria i Alemanya, on sosté que la referència lògica a seguir ve del nord, on vuit països europeus de dimensions comparables a Catalunya -Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, els Països Baixos, Suècia i Suïssa-, són dels més avançats del món socialment i econòmicament.

Un altre dels seus recents treballs és La sortida del laberint, un assaig on Miquel Puig desmunta els tòpics sobre la crisi i, a partir de les trajectòries dels diferents països de l’Europa occidental mostra que hi ha dos models de societat: les que creen els llocs de treball que necessites i les que creen molts llocs de treball però, paradoxalment, tenen cada cop més atur. Malauradament, Catalunya està esdevenint una de les segones. Miquel Puig explica per què i què hem de fer per corregir-ho.

El cicle de tardor, amb doble temàtica

Aquesta serà la segona sessió organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament dins el cicle de conferències que tindrà lloc durant els mesos d’octubre, novembre i desembre. Amb aquesta proposta, el consistori apropa fins al municipi estudiosos i professionals de diferents àmbits, per parlar dels reptes de futur de Catalunya des d’una vessant econòmica, política, social i històrica. Roses vol apropar així a la ciutadania del municipi i de tota la comarca, el pensament i experiències de figures de l’actualitat amb una contrastada solvència i trajectòria professionals, que ofereixin de primera mà la seva visió del món al públic empordanès.