L’edició especial de la 13ª Cursa de la Dona de Roses esdevé un èxit de participació

13ª Cursa de la Dona de Roses

Durant 9 dies el passeig marítim de Roses ha estat un rierol de gent vestin la samarreta de l'edició especial de la 13ª Cursa de la Dona

1.015 persones van disputar al llarg de 9 dies la Cursa de la Dona recaptant més de 10.000 euros per la Fundació Roses Contra el Càncer

Degut a la pandèmia de la Covid-19 els organitzadors de la Cursa de la Dona de Roses van decidir, en un primer moment, no celebrar-la. Però, com el principal objectiu d’aquesta prova d’atletisme és ajudar als malalts i familiars de càncer, tant els responsables del Club Atletisme Roses com de la Fundació Roses Contra el Càncer van canviar d’opinió i celebrar-la “sí o sí perquè el càncer no s’atura”.

I l’única manera de fer-ho per complirà les mesures de seguretat de la Covid-19 i, per tant, evitar aglomeracions de gent, era fer-la al llarg de 9 dies, del 26 de setembre al 4 d’octubre, per un recorregut senyalitzat al passeig marítim de la Vila, i que els participants la fessin individualment o bé en grups de màxim 6 persones.

El fet de canviar el format de la Cursa, és a dir, en lloc de fer-la en un diumenge de setembre, com sempre, disputar-la en diferents dies era impensable com respondria la gent, aquesta gent que la corre cada any, els organitzadors van fer ‘només’ 500 samarretes quan els darrers normalment se superaven de llarg les 1.000 inscripcions.

Però, la gent de Roses és solidària de mena, i molta gent es va inscriure ja no per la cursa, sinó per la causa, el que va provocar que l’organització fes una nova tirada de 500 samarretes més amb el risc que es quedessin moltes d’elles en el baül dels records.

Ni molt menys ha passat això, al contrari, es van quedar curts, perquè un total de 1.015 persones ha participat en l’edició especial de la 13ª Cursa de la Dona de Roses, convertint el passeig marítim durant  9 dies en un rierol de gent vestint les samarretes de color salmó deixant constància que estava fent la cursa.

“Sabem que Roses és un poble molt solidari, però en canviar el format de la cursa no sabíem com respondria la gent, i la veritat, la resposta de la gent ha estat molt i molt bona”, ha manifestat el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre.

La Cursa de la Dona de Roses és l’única a tota la demarcació de Girona que destina íntegrament els diners de la inscripció a combatre el càncer i ajudar als familiars i malalts que el pateixen, així que els 1.015 participants han deixat més de 10.000 euros que aniran destinats a la Fundació Roses Contra el Càncer. “No podem fer una altra cosa que donar les gràcies a totes les persones que han participat i a totes les que han fet possible la seva celebració -ha manifestat la presidenta de l’entitat socio-oncològica, Núria Pàramo- perquè donada la situació actual semblava inviable poder celebrar la Cursa de la Dona i no podem estar més que contents per la gran participació que hi ha hagut”. La Núria ha afirmat que “els diners recaptats aniran destinats, en aquest cas, a les despeses de funcionament de la Fundació, ja que com no hem pogut organitzar fins ara cap a acte per la Covid-19, no hem tingut ingressos”.

“El secret de l’èxit de la Cursa de la Dona de Roses és que és la cursa del poble”

Any rere any, la participació de la Cursa de la Dona de Roses ha anat augmentant. Aquesta prova va néixer l’any 2008 “per fomentar l’esport entre les famílies de Roses i a la vegada per ajudar als malalts i familiars de càncer”, ha explicat el president del Club Atletisme Roses..

I des aquell 2008, en el que van participar una cinquantena de persones, es va arribar l’any passat als 1.734 atletes. Una xifra que, possiblement, s’hagués superat enguany sinó hagués estat per la pandèmia.
I el secret d’assolir una participació cada any més “és que ja no és cursa del Club Atletisme Roses o de la Fundació Roses Contra el Càncer, sinó que és la cursa del poble, la gent se l’ha fet seva i ja l’espera com si fos, salvant les distàncies, el Carnaval”, ha assegurat Pere Sastre, per al qual aquesta edició ha estat, sens dubte, especial per a ell, “sí, perquè és el primer any que l’he pogut fer. L’he pogut gaudir com a participant i no patir perquè tot surti bé, com a organitzador”.

Sorteig de premis per als participants

El Club d’Atletisme i la Fundació celebraran properament el sorteig de premis entre els participants, als quals quan van anar a recollir la samarreta se’ls va donar un número per optar a gaudir, per exemple, d’un menú per a 2 persones en algun dels restaurants amb més renom de la gastronomia rosinca.
Aquells que ja no tinguin el número en el seu poder que no pateixen, ja van quedar registrats en el moment de fer la inscripció.