L’embarcació Courrier Dunkerque lidera la general del Tour de França a Vela

Tour de França de Vela 2012 a Roses
Tour de França de Vela 2012 / Foto: arxiu

Tour de França de Vela 2012 a RosesAvui dijous s’ha disputat la primera jornada de regates en la sisena etapa del Tour de France à la Voile. Després del briefing de patrons a les 09h les embarcacions deixaven els pantalans del Port de Roses per estrenar-se en aigües del Mediterrani. La primera prova, la “Midlogue”, ha estat una regata costanera no puntuable amb convidats a bord, que ha servit perquè els Archambault M34 descobrissin la costa del Golf de Roses recorrent un total de 7,4 milles nàutiques sota un terral de ponent d’entre 7 i 8 nusos d’intensitat que ha anat en augment, completant el recorregut en 1h 15m. El primer classificat ha estat Courrier Dunkerque, seguit de Bred Normandie i Nantes St.Nazaire. El M34 Courrier Dunkerque ha dominat la prova amb autoritat des del pas de la primera balisa. A les 12,30h les embarcacions tornaven als pantalans per deixar als convidats i de nou, a les 14 hores, deixaven anar amarres, aquesta vegada sí, per disputar dues proves tècniques puntuables en la classificació del Tour de France à la Voile.
La sortida de la primera prova s’ha produït a les 14,30h amb un recorregut sobrevent-sotavent de 4,8 milles nàutiques, 4 trams d’1,2 milles nàutiques cadascun, amb través a sobrevent i porta a sotavent, sota un vent del 160º amb 8 nusos d’intensitat que anava pujant fins a aconseguir els 12 nusos abans d’arribar a la balisa de sobrevent en el primer tram. Fora de linea per Bienne Voile de Lorenz Mueller en la sortida.
Al pas per la boia de sobrevent liderava Bretagne CME de Nicolas Troussel, seguit de BAE de Cédric Pouligny i Courrier Dunkerque de Daniel Souben. Però a la empopada, el BAE aconseguia posar-se al capdavant i no abandonaria el liderat fins a l’última empopada que cedia per TPM de Fabien Henry. Per la porta de sotavent passava BAE, seguit de Bretagne a 12” (boia esquerra) i tercer TPM a 25” per la boia de la dreta mentre que Courrier Dunkerque passava a 26” del capdavanter per l’esquerra. En la cenyida del tercer tram les posicions no variaven en la balisa de sobrevent. En el quart tram d’empopada Toulon Provence Mediterranee de Fabien Henry aconseguia sobrepassar al, fins aleshores embarcació capdavantera de la prova, la BAE i imposar-se per 3”. El tercer a creuar la línia de meta ha estat Bretagne, a 38” del TPM.
El comitè de regates sota la direcció de Christophe Gaumont donava la sortida a la segona pispa sobrevent-sotavent d’un total de 6,8 milles nàutiques (4 trams d’1,6 milles) a les 16h15 amb un vent del 140º de 12 nusos d’intensitat. Fora de línea per TPM i Courrier Dunkerque, els dos líders de la Classificació general, que reprenian la sortida de nou.
El Archambault M34 Ile de France de Vincent Aillaud se situava en la posició de cap virant la boia de sobrevent, seguit de Ville Genève de Jérôme Clerc/Elodie Metraux i BAE.
En el tercer tram van canviar les posicions, al pas per sobrevent liderava BAE, Ile de France passava a la segona posició seguit de Ville Genève. Malgrat el fora de línia Courrier Dunkerque, que posseeix una velocitat superior a la resta de la flota, aconseguia remuntar i passar en quart lloc. Les condicions a la badia de Roses han permès al Comitè de Regates fondejar l’arribada en el port de Roses, devant el Village. Des de la platja i l’espigó s’ha pogut gaudir d’un excel•lent espectacle. En l’última empopada BAE de Cédric Pouligny ha pogut mantenir el liderat i creuar primer la línia de meta, seguit dels nois de Vincent Aillaud amb el Ile de France. El tercer a creuar la línia ha estat el Ville Genève de Jérôme Clerc.
Classificació general
1 – COURRIER DUNKERQUE 3 (FRA 08) – Daniel Souben, 642 pts – SPI AZUL
2 – BRETAGNE – CREDIT MUTUEL ELITE (FRA 18) – Nicolas Troussel, 609 pts
3 – BAE SYSTEMS (OMA 4) – Cédric Pouligny, 600 pts
4 – VILLE DE GENEVE – CARREFOUR PREVENTION (SUI 19) – Jérôme Clerc / Elodie Mettraux, 581 pts
5 – SAINT NAZAIRE – E.LECLERC (FRA 6) – Corentin Douguet, 560 pts
6 – DE FRANCE (FRA 1) – Vincent Aillaud, 549 pts