L’embassament de Boadella se situa al 47% de la seva capacitat

Embassament de Boadella

Embassament de Boadella

Sau i Susqueda són els embassaments més beneficiats per les pluges dels darrers dies, mentre que la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç s’han mantingut estables 

Embassament de Boadella
Estat actual de l’embassament de Boadella

L’embassament de Boadella se situa al 47% de la seva capacitat (29 hm3), 2 punts menys que fa un mes, quan disposava de 30 hm3. D’altra banda, els pantans de Foix, Siurana i Riudecanyes se situen al 100, 85 i 36%, respectivament, uns nivells molt similars als registrats fa un mes.

Així mateix, els embassaments de les conques internes catalanes estan avui a més del 85% de la seva capacitat (592 hm3), sis punts més que fa 30 dies (79% i 553 hm3 emmagatzemats), segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquesta xifra, no obstant, és inferior a la registrada fa un any, quan els embassaments de les conques internes estaven a prop del 91% de la seva capacitat, amb 631 hm3 emmagatzemats.

El sistema Ter-Llobregat se situa al 88% de la seva capacitat (547 hm3), 5 punts més que fa 30 dies, quan emmagatzemava 505 hm3 (83%). Sau i Susqueda són els embassaments més beneficiats per les darreres pluges i en 30 dies han guanyat 16 i 23 hm3, respectivament. Per la seva banda, els pantans del Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) s’han mantingut estables, incrementant conjuntament en 2 hm3 les seves reserves.

Amb aquest nivell de reserves als embassaments es garanteixen totes les demandes ordinàries per a un període aproximat de 15-16 mesos, però cal continuar amb ús eficient de l’aigua i mantenint l’estalvi assolit fins a la data.