L’Embranzida Jove (de Roses) traspassa fronteres

L’Embranzida Jove ha decidit ampliar el seu radi d’acció, localitzat a Roses, per arribar al jovent de tota la demarcació de Girona

Embranzida JoveEl passat mes d’agost, mitjançant un comunicat, l’associació juvenil Embranzida Jove de Roses va anunciar que cessava la seva activitat envers la joventut de la Vila rosinca. Però no va ser un adéu, sinó un “fins després”, ja que els integrants de l’entitat van decidir traspassar fronteres i portar a terme accions dirigides al jovent a nivell de les comarques gironines. “L’idea és organitzar activitats que promoguin la participació juvenil a qualsevol punt de la geografia gironina, tan bé pot ser aquí a Roses, com a Girona o La Jonquera, és a dir, l’objectiu és que l’Embranzida Jove pugui ser arreu, i no necessàriament se l’ha d’identificar que sigui d’un lloc concret, perquè l’Embranzida és dels joves, i els joves són arreu el territori”, han assenyalat tant el president de l’entitat, Gerard Teixidó, com el vicepresident, Sergi Trinidad.

Però per enregistrar l’entitat s’ha de fer, evidentment, davant l’administració pública, i per això, “hem decidit fer-ho a Girona, que és la capital de la demarcació”, especifica Trinidad.

Per definir-ho d’una manera senzilla, “desapareix l’Embranzida Jove de Roses que organitzava activitats només al municipi, però segueix l’Embranzida Jove per portar a terme accions a nivell provincial”, explica Teixidó.
Per aquest motiu, els seu símbol, el seu logotip, representat per una Z, ha deixat d’incorporar la R de Roses a l’imatge. En el seu lloc apareix el mapa de Catalunya. Un mapa que també fa acte de presència en un dels vèrtex de la Z.

Embranzida Jove

Les noves tecnologies també seran presents a l’Embranzida Jove

Embranzida Jove
Gerard Teixidó, president de l’Embranzida Jove

Els dos representants de l’associació juvenil, en Gerard i Sergi, també van expressar que una de les propostes “és potenciar l’Embranzida a través d’Internet, portar a terme accions on line que siguin interactives, bé a través de les xarxes socials, d’un bloc o una pàgina web”. Un ús de les noves tecnologies amb l’objectiu  “bàsicament de adreçar-nos a la gent, al jovent que no pugui participar presencialment de les activitats de l’Embranzida tingui l’opció de fer-ho a través de la xarxa, d’internet”, assenyala Teixidó.

L’Embranzida Jove està composada per una Junta amb 6 comissions. Unes comissions representades per joves d’arreu Catalunya, la majoria, actualment, cursant els seus estudis a la Universitat de Girona.

Embranzida Jove

Properament es presentarà oficialment l’Embranzida Jove a la ciutat de Girona, amb l’objectiu d’encetar la seva activitat pels voltants les dates de Nadal.

Embranzida Jove de Roses

Embranzida Jove
Alguns dels joves integrants de l’Embranzida Jove

Al 2007 no existia cap associació juvenil a Roses, i va ser quan un grup de joves rosincs van decidir crear una entitat que impulsés activitats dirigides a aquest segment de la societat de la Vila rosinca. Una associació que es va fer realitat el gener de 2008 no sense passar abans per nombroses dificultats abans que veiés la llum. Dificultats, sobretot, donades per la joventut dels seus creadors, que desconeixien les passes a seguir  alhora de crear oficialment una entitat de caràcter cultural.

Dificultats que es van trobar després alhora d’organitzar les seves primeres activitats, en aquest cas meteorològiques, ja que van haver de suspendre, primer de tot, la festa inaugural a mena de presentació de l’entitat per dues vegades a causa del mal temps, i posteriorment  alguns concerts i festes per culpa, també, de la pluja quan ja estava tot muntat, “la pluja sempre ha acompanyat a l’Embranzida Jove”, es lamenta l’actual president de l’entitat, Gerard Teixidó.

Precisament l’Embranzifest va ser una de les seves primeres activitats que amb els anys esdevindria com una referencia de l’oci de Roses a través de la música, “sí, eren concerts que començaven a la posta de sol i acabaven sobre la 1 de la matinada. I la seva finalitat era promoure, grups amateurs de musica, tant locals com de la comarca, que començaven la seva carrera”, comenta Sergi Trinidad, vicepresident de l’Embranzida Jove.

Embranzida Jove
L’Embranzida Jove, en un dels espectacles de La Nit dels Morts

Una altre activitat de referència que al llarg dels anys es va consolidar gràcies al seu èxit va ser ‘La nit del morts’, un espectacle que celebraven al Teatre Municipal de Roses per la nit de Tots Sants, que a causa de la gran quantitat de públic que assistia  a la representació es va haver de traslladar a la Ciutadella de Roses.
I quan s’havia d’estrenar el nou emplaçament d’aquest espectacle de terror va aparèixer… La pluja! “Sí, sí, la pluja i l’Embranzida Jove sempre junts!”, riu Teixidó.

Aquest era un espectacle en el que participaven més de 100 persones entre actors, maquilladors, persones encarregades de l’atrezzo, de la seguretat i el qual va assolir una gran èxit de públic a cadascuna de les representacions que es van fer.
Altres de les accions que van portar a terme l’Embranzida Jove amb un gran ressò mediàtic va ser l’edició d’un disc de Nadalez que van fer durant anys a benefici de La Marató de  TV3.

Ara, com diuen els integrants de l’associació juvenil “ni ens aturem, ni ens aturen”, simplement l’Embranzida Jove de Roses traspassa les fronteres de la Vila per arribar com a Embranzida Jove a tot el jovent de la demarcació de Girona.