L’empaitada d’ànecs es duplica. Una per a la mainada i un altre pels adults

Un any més l’empaitada d’ànecs, una de les tradicions més arraigades a la vegada que polèmiques de la Festa Major de Roses va fer llançar a l’aigua un bon grapat d’aquestes aus, així com més d’un centenar de rosincs a la recerca del seu botí.

A l’edició d’enguany hi havia una novetat. L’Associació dels Amics de les Festes i les Tradicions de Roses, organitzadora de l’activitat, va portar a terme una empatida d’ànecs infantil. Van llançar al mar un bon nombre d’ànecs de plàstic, inflables i pilotes que després es podien bescanviar per un val d’un pollastre a l’ast.

Una iniciativa molt bona, ja que d’aquesta manera tothom participa de la festa.

Tot seguit del nens va començar l’empaitada d’ànecs de veritat quan es van tirar a l’aigua entre 20 i 30 aus. La platja de la Punta estava plena de gom a gom. En els espigons i la sorra els curiosos que no volien perdre’s aquest joc entre “caçadors” i caçats”. I a l’aigua tots aquells que volien agafar un ànec per emportar-se’l a casa o bé per canviar-ho per un pollatre a l’ast.

Però no tothom va gaudir d’aquesta tradició de la Festa Major de Roses ja que Deborah Parris, representant de PACMA, Projecte Animalista Contra el Maltractament Animal i en representación també de l’Associació dels Amics dels Animals de Roses es va presentar a la platja de la Punta per protestar “en contra de l’ús dels animals com a entreteniment. Els animals no són per jugar”.

Parris també va afirmar que estan portant a terme una recollida de signatures per presentar-les a l’Ajuntament per abolir tant l’empaitada d’ànecs, així  com el correbous que se celebrarà aquest proper dimecres.

[flagallery gid=10 name=Gallery]