L’Empordà, present a la Fira Mercat de Mercats de Barcelona

Consell Comarca de l'Alt Empordà
Estands dels Consells Comarcals de l'Alt i el Baix Empordà

Empordà Turisme i dels consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà  van ser-hi presents en aquesta Fira Mercat de Mercats, on els visitants es van interessar pel patrimoni natural i cultural de les dues comarques

Consell  Comarca de l'Alt Empordà
Estands dels Consells Comarcals de l’Alt i el Baix Empordà

Nou entitats turístiques gironines, els productes de Girona Excel·lent i diverses empreses agroalimentàries gironines van participar el passat cap de setmana a la fira Mercat de mercats, que se es va celebrar el passat cap de setmana al pla de la Catedral de Barcelona, amb l’objectiu de donar a conèixer l’oferta enogastronòmica de la demarcació de Girona als ciutadans barcelonins i visitants de la ciutat a través d’informació, degustacions i tallers.

L’estand de l’associació Empordà Turisme i dels consells comarcals de l’Alt i el Baix Empordà va rebre una afluència molt nombrosa de públic. Els visitants es van interessar principalment, per conèixer les propostes de senderisme, cales i camins de ronda, gastronomia, enoturisme i sobre indicacions per arribar a municipis i llocs i indrets d’interès. S’hi va repartir material genèric de l’Empordà i es va facilitar informació dels socis d’Empordà Turisme. A l’estand, també, s’hi ha acostat gent que estava preparant la seva visita a l’Empordà.

A la quarta edició de Mercat de Mercats hi van participar 23 parades dels mercats municipals de Barcelona, 20 productors de proximitat i qualitat, 10 cellers de vins i caves de Catalunya -entre els quals hi havia cellers de la DO Empordà-, 14 bars i restaurants de mercat i de la ciutat, i 34 xefs entre l’aula gastronòmica i la zona de tapes, entre els quals hi ha 14 estrelles Michelin.

El president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, i la vicepresidenta del Patronat de Turisme, Marta Felip, van visitar els espais promocionals i de degustació de producte gironins situats a la fira.

Pel que fa a la representació gironina a la fira, hi havia dos espais. En el primer, els consells comarcals de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, la Selva i el Ripollès, l’estació d’esquí i de muntanya Vall de Núria, el municipi de Roses i Boscos de Bruixes i Bandolers, a més del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, van oferir informació turística i enogastronòmica de la destinació. En el segon, es presentaven i es tastaven els productes de qualitat de la denominació Girona Excel·lent, com ara arròs de Pals, que es troba inclòs dins la Marca de Garantia “Productes de l’Empordà”, a més d’anxoves, olis, vins, poma de Girona i fesols de Santa Pau.