L’empresa de Roses BIM Consultors desenvolupa un Centre d’Esports Nàutics a Brasil

BIM Consultors

Via Costeira, zona de la ciutat de Natal on BIM Consultors desenvoluparà el Centre d'Esports Nàutics

Concretament, BIM Consultors treballa en el Projecte esportiu marítim de la ciutat de Natal, d’un milió d’habitants

BIM Consultors
A la dreta Xavi Abad i Mauricelia Amaro, representatnt de BIM Consultors Brasil, en una reunió amb les autoritats de Comerç i Turisme de la ciutat de Natal i Brasil

BIM Consultors és una empresa que neix a Roses l’any 2006 composada per tres socis, David Muñoz, Marc Grijalvo i Xavi Abad, amb 3 àrees ben definides. Una d’assessorament immobiliari i gestió de patrimoni, una altra de promoció econòmica i turística, i la darrera i tercera d’assessorament tecnològic.
BIM Consultors, des de la seva creació ha desenvolupat projectes arreu de Catalunya, com el Centre Comercial de Cervera, la Casa Empordà de Figueres, el Centre de Producció Agroalimentària de La Segarra o el Centre de Turisme Pesquer a Roses, entre d’altres.
I la segona, de les tres àrees esmentades de BIM Consultors, és la que treballa el projecte del Centre d’Esports Nàutics a la ciutat de Natal a Brasil, després que l’administració donés el seu vist-i-plau al projecte presentat per l’empresa de Roses.
Un contacte amb el país brasiler que va començar, fa 10 anys quan van decidir anar de vacances a la ciutat de Natal, “que ens va enamorar i ens vam involucrar en ella col·laborant amb l’ONG, ‘Amigos Na Noite’, a la vegada que vam veure que Natal era una ciutat en ple creixement en la qual hi havia moltíssimes possibilitats de formar part del seu desenvolupament”, ha explicat en Xavi.
Ell mateix va tenir una oferta de feina fa dos anys per la qual va estar tres mesos vivint al Brasil, temps en que BIM Consultors va presentar tres projectes als departaments de Comerç i Turisme de la ciutat de Natal, el primer va ser un Centre de Turisme a ‘Fonte Dos Reis Magos’ , el segon tractava de la comercialització del Parc de las Dunas, “que és el parc urbà de dunes més gran de tot Brasil,  un país, segong Abad, que “destina més inversió per càpita a I+D (Investigació i Desenvolupament) que Espanya, i d’aquí a quatre dies es fotaran la patada al cul”.
I el tercer projecte, que ha obtingut la llum verda per tirar-ho endavant “tracta de la recuperació d’unes infraestructures antigues a Via Costeira de la ciutat de Natal per crear i desenvolupar un Centre d’Esports Nàutics”, ha especificat Xavi Abad.

BIM Consultors
Via Costeira, zona de la ciutat de Natal on BIM Consultors desenvoluparà el Centre d’Esports Nàutics

Així, el mes passat tots tres socis van anar a Brasil fa un mes per reunir-se amb representant de Comerç i Turisme de les administracions locals i estatals del país per tancar l’acord de col·laboració i fundar BIM Consultors Brasil, ja que per poder treballar en el projecte se’ls demanava com condició legal indispensable crear una empresa amb seu fiscal a Brasil, la qual està administrada per Muñoz, Grijalvo i Abad, però representada al país brasiler per Mauricelia Amaro.

BIM Consultors de Roses també van aprofitar la seva darrera estada a Natal per presentar a la Secretaria de Turisme el Pla de Màrqueting Turístic de la ciutat.