‘L’empresari angoixat’, òpera hilarant al Teatre Municipal de Roses

Òpera al teatre de Roses
Els intèrprets de l'L'empresari angoixat'

Entre l’art i la comèdia composta al segle XVIII és la òpera que es podrà gaudir a Roses aquest diumenge

Òpera al teatre de Roses
Els intèrprets de l’L’empresari angoixat’

Aquest proper 23 de novembre, el Teatre Municipal de Roses oferirà l’obra “L’empresari angoixat” de Domenico Cimarosa, un espectacle que mostra l’interior d’una companyia d’òpera en ple procés de muntatge. Una obra lluminosa i dinàmica, d’orquestració lleugera i farcida de molts embolics, adaptació al català de recitatius i dramatúrgia fresca per passar una estona entre art i comèdia: ‘comèdia dell’arte’.

‘L’empresari angoixat’, òpera composta per Domenico Cimarosa el 1786, és un espectacle teatral hilarant, amb un final catastròfic i inevitable, que ens mostra els draps bruts d’una companyia d’òpera en ple procés de muntatge.

Ens trobem al primer dia d’assaig, que també acabarà sent el darrer de la producció. Una orquestra de… ‘músics’ toca els primers compassos d’una composició alegre i festiva. És la cara amable i bonica d’una representació teatral, l’única que els espectadors acostumen a veure. Però entre bambolines, s’oculta un polvorí d’interessos i despropòsits que fan augurar un fracàs estrepitós de la producció. Un empresari mig arruïnat haurà de fer tota mena d’equilibris per intentar evitar-ho.

L’obra fou representada amb molta freqüència durant el segle XVIII, cosa que comportà contínues modificacions, s’hi varen afegir actes i es va traduir a diversos idiomes per tal de ser representada arreu d’Europa. Òpera Jove oferirà diumenge a Roses la versió vienesa de 1793, sota la revisió de Simone Perugini, director de l’”Accademia Lirica Toscana Domenico Cimarosa” de Florència.

Entrades
Les entrades (10 €), es poden adquirir anticipadament a les oficines de l’Ajuntament (Plaça de Catalunya, 12. 2n pis) de dilluns a divendres de 10 a 14 h. A les taquilles del Teatre Municipal de Roses, una hora abans de l’inici de l’espectacle. Descomptes: carnet de jubilat, Carnet Jove i carnet de la Biblioteca de Roses. Entrada gratuïta per a tots els menors de 16 anys (acompanyats per un adult) i les parelles lingüístiques de Roses.

Fitxa tècnica:

Director d’escena: Toni Sans

Director musical: Lluís Caballeria

Realizació: Fundació Òpera Jove

Personatges / Intèrprets:

Laura Martínez, Judith Muñoz, Montse Seró, Maria Pujades i Helena Botanch (sopranos), Jordi G. Clos, Guillem Batllori, Albert Cabero i Oriol Quintana (barítons) Joel Ruiz (tenor)

Orquestra: Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona